• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari'yi küçük düşürmeye hakkınız yok

Hakkarili Cingöz

Hakkari havası sert insanı merttir. Doğası dünya harikası insanı misafirperverdir. Serhat şehri dünya harikası Hakkari…

Hakkari bir zamanlar ne kadar da olaylarla anılsa bu olaylar Hakkari’de değil 150 kilometre uzaklıkta cereyan ediyordu. Ama bazı basın yayın organları Hakkâri’ye mal ettiği için ne öğretmen ne de doktor Hakkari’ye gelmek istemiyordu…..….

Şükürler olsun ki,,, artık Hakkari festival, konser, doğa sporları sosyal ve kültürel faaliyetlerle anılıyor…Huzur ve güvenin sağlandığı en güvenilir illerden bir tanesi Hakkari,,,,,

"Serhat şehri, medeniyet şehri, âlimler şehri, seyitler şehri Hakkari’ye "Devletimiz büyük önem veriyor"

Hakkari’ye yeni Vali, il jandarma komutanı, başsavcı ve emniyet müdürü atandı. Hepsi birbirinden mütevazı ve kısa sürede halkın takdirini kazandılar.

Hakkari valisi ve güzel haberlerle anılmaya başlanırken, “7 ay önce yaşanan izinsiz bir çikolata alma konusu ortaya atıldı” Basında ve sosyal medya hesaplarında günlerce Hakkari’nin adı lanse edildi….

Bu tür haberler yöre halkını derinden üzdü. Bu konuyu kim gündeme getirip yaydı ise inanın ki doğru yaptığını zan etmiyorum. Olan memleketine olmuştur. Babacan bir vali ve ekibi kenttin gündeminde iken (Bir çikolata) konusu ile Hakkari’nin yıpratılması….kimlere ne yarara getirecek ki bunu okuyucuların takdirine bırakıyoruz.

Yapılan yanlışlar olabilir, yaşanan olayı bizlerde tavsif etmiyoruz….üzücü… keşke olmasaydı…ama inanın ki abartıldığı gibi değildir zaten konu yargıya taşındı.…orada çalışanlar Hakkarili çocuklarınız….onları rencide etmeniz size ne kazandıracak ki…basına düşmeden de yargı şüphesiz görevini yapardı.

Şuna da belirtmek istiyorum ki her aile kendi çocuğuna sahip çıksın…bir çikolata izinsiz alındı meselesi değildir…çocuklarınızı uyarın bu tür davranışlarına izin vermeyin… Beraberlerinde getirdikleri veya arkadaş ortamında kendi aralarında paylaştıkları yiyecek içeceklerin hesabını sorun.....

Benim şahsi görüşüm….sözü edilen o çikolatayı benim çoğum izinsiz alsa… hak sahibi….beni arasa.. durumu anlatsa inanın ki o esnaftan özür diler,,…Allah senden razı olsun derim ki…çocuğum ilerde de bu tür davranışlarda bir daha bulunmasın…..alışa alışa büyüyünce inanın ki önüne geçemezsiniz…(Sonra vaylemıne demeyin) hata ettik suç bizim demeyin…

Esen kalın, sağlıklı kalın, hoş kalın,,,

Bu yazı toplam 6284 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim