• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Böbrek hastası Bahar’ın durumu kötüye gidiyor

Böbrek hastası Bahar’ın durumu kötüye gidiyor
Hakkari’nin Doğanyurt köyünde ikamet eden ve her iki böbreği yüzde 18 çalışan 14 yaşındaki Bahar Salim’ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor.

Hakkari kent merkezinden 35 kilometre uzaklıktaki Doğanyurt köyünün 5 hanelik Bağlar mezarsında ikamet eden 16 nüfuslu Salim ailesinin 14 yaşındaki kızları Bahar Salim sağlığına kavuşması için yardım eli bekliyor.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu her iki böbreği çalışamaz duruma geldiği için eğitim gördüğü. Kırıkdağ Köyü Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulunda  rahatsızlığı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan Bahar, durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade ederek, yaşamak istediğini söyledi.

Tedavi veya böbrek nakli olması halinde eski yaşamını dönebileceğini belirten Bahar Salim, kendisini kurtaracak hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Bahar Salim, “Babam emekli güvenlik korucusudur. 16 nüfusa bakıyor. Kendi imkanlarıyla iki defa Ankara’ya, ayda iki defa da Van’a tedaviye gidiyorum.

Her iki böbreğim yüzde 18 çalışıyor. Rahatsızlığım nedeniyle de okulu bırakmak zorunda kaldım. Diyaliz ünitesi ile yaşamak istemiyorum. Ne olur beni kurtarın” şeklinde feryat etti

İzmir’den bir hayırsever vatandaş tarafından gönderilen giyim malzemesi ve bir miktar para yine Salim ailesini ziyaret eden hayırsever vatandaşlar tarafından kendilerine teslim edildi.

Kendisini ziyaret eden İHA muhabiri ve beraberindeki hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Baba Osman Salim ve kızı Bahar Salim’in duygulanması herkesi üzüntüye boğdu.

 -ASP ailenin ekonomik durumu çok kötü
  Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri ise,  Salim ailesini ziyaret ettiklerini belirterek, ailenin ekonomik durumunun son derece kötü olduğunu belirttiler. ASP yetkilileri, “Salim ailesi, ikamet ettiği hanede ziyaret ettik.

Baba Osman Salim ve böbrek yetmezliği yaşayan Bahar Salim ile görüşme sağladık. Yapılan görüşmede, baba Osman Salim’in aynı hanede ikamet eden 12 çocuğunun olduğunu ve çocuklarından 5’inin okula devam ettiklerini ifade etti.

Bahar Salim’in mevcut rahatsızlığı yüzünden öğrenim hayatına devam edemediğini, geçirdiği nöbetler yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını yerinde tespit ettik.

Salim ailesi çocuklarından Abdulhaluk’un da ciğerinde kist olduğu ve tedavisinin sürdüğünü yerinde tespit ettik. Bahar’ın kurtarılması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Biz ASP olarak’ta duruma el atmış durumdayız” denildi.

 -Ne olur beni kurtarın ölmek istemiyorum
  Maddi imkansızlıklar yüzünden her geçen gün durumunu kötüleştiğini belirten 14 yaşındaki Bahar,”Bugünlerde yine Van iline tedavim için kontrole gideceğim ama bu çözüm değil.

Paramız olsaydı şimdi bu durumda olmazdım. Ne olur bana acilen yardım edin böbrek bulun ben ölmek istemiyorum” şeklinde feryat etti. Haber: Feyzullah Taş

bahar-salim-1-001.jpg03-050.jpgbahar-salim-bobrek-hastasi-1.jpg


 

Bu haber toplam 2872 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim