• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Bu Yiyecekler Uykunuzu Kaçırabilir!

Bu Yiyecekler Uykunuzu Kaçırabilir!
Bir bardak süt içip yatmak gerçekten uyku getirir mi? Bardak bardak kahve tüketmek neden uykumuzu kaçırır? Yedikten sonra iyi bir uyku çekmeye elveda diyeceğimiz yiyecekler hangileridir? Uykusuz yemeklerin hepsi burada:

Süt ürünleri

Sütte iyi uyumayı kolaylaştıran triptofan olmasına rağmen, süt ürünleri genel olarak burundaki mukus sıvısını katılaştırdığı için nefes almayı zorlaştırır ve uyku esnasında rahatsızlık verir.

Çikolata

Çikolata içerdiği kafein ve teobromin maddesiyle uyku ile arası pek de iyi olmayan gıdalardan biri. Uyumadan önce illa da çikolata yemek istiyorsanız, teobromin içermeyen beyaz çikolatayı tercih edebilirsiniz.

Acı ve baharatlı yiyecekler

Acı yiyecekler, reflü ve mide yanmasına neden olacağı ve bu yüzden sindirimi zorlaştıracağı için, uyku esnasında büyük rahatsızlık verir.

Kahve ve kafeinli her şey

Kahve ile birlikte kafeinli diğer bütün yiyecek ve içeceklerin uyutmadığı artık hepimizin malumu. Çok fazla kafein, dehdirasyona yol açtığı gibi mukus salgımızı sertleştirir, balgam ve öksürüğe yol açar. Uyumak istiyorsak, kafein bize göre değil.

Patates kızartması

Patates kızartması tarzı aşırı yağlı gıdalar, sindirim sorunlarına yol açıp reflüye neden olacağından uykumuzu bölecektir.

Biftek

Yüksek yağlı olduğu kadar, yüksek proteinli gıdalar da uyku sorunlarına neden olabilir. Ayrıca yüksek protein, uyku apnesinin de nedenlerinden biridir.

Brokoli

Her derde deva brokoliyi yatmadan önce yerseniz, deva bulmak yerine yeni dertler elde edebilirsiniz. Sindirimi zor lifli yapısından dolayı, uyurken brokoli sindirmek, vücudunuz için yüksek bir meydan okumaya neden olacaktır.

Karnıbahar

Karnıbahar da brokoli gibi sindirim sorunu çıkardığı için uyumadan önce yenmemesi gereken sebzelerden. Buna rağmen eğer doğru zamanda yerseniz, içerdiği triptofan sayesinde uykunuzu getirebilir.

Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim