• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Çukurca’da çocuk istismarı semineri düzenlendi

Çukurca’da çocuk istismarı semineri düzenlendi
Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Kaymakamlığı'nın organizasyonu kapsamında halka ve öğretmenlere yönelik seminer düzenledi.

Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulunda ve Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge okulunda düzenlenen iki oturumluk seminere Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Buğra Kağan Oğuz,  Derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzman Klinik Psikolog Mehmet Arseven ve Dernek Genel Sekreteri Mustafa Uğur Can katıldı.

 Çocuk İstismarı konusunda veli  ve öğretmenlere dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren konuşmacılar ardından istismara uğrayan çocuklar için takip edilmesi gereken hukuki süreç ve alınması psikolojik destek ile alakalı bilgilendirmelerde bulundular.

Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Buğra Kağan Oğuz, öncelikle Çukurca Kaymakamlığı'na bu sağduyulu davetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kağan Oğuz,” Eğitim işinde önemli olan en çok ihtiyacın olduğu yerlere gidilemez denilse de gitmek, halkımıza, çocuklarımıza buralarda ulaşmaktır. Bu nedenle bizler bu bölgelere özellikle hassasiyet duyuyor ve ilgi gösteriyoruz. Buna vesile olan, iki günlük Çukurca programımızda bizlere eşlik eden,

güzel vakitler geçirmemizi sağlayan tüm güvenlik güçlerimize ve Çukurca'nın adını marka haline getirmek için gayret gösteren Kaymakamımız sayın Temel Ayca'ya ülkemiz ve derneğimiz adına bir kez daha teşekkür ederim" dedi. Program sonunda Kaymakam Ayca, Antalya’da faaliyet gösteren dernek yetkililerine yapmış oldukları seminerlerden ötürü teşekkür etti.

Öğretmenlerin katılımının oldukça yoğun olduğu seminerlere halkın da ilgi göstermesi herkesi mutlu etti.  Seminerlerin ardından ilçede düzenlenen etkinliklere katılan yönetim kurulu üyeleri ilçeden ayrıldı. Haber: Feyzullah Taş

c83b016b-b757-403d-aeb5-d93887877fae.jpgcukurca-cocuk-istismari-semineri-1.jpgcukurca-cocuk-istismari-semineri-2-001.jpg

Bu haber toplam 2974 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim