• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Çukurca’da halk güvenlik güçleri ile birlikte halay çekti

Çukurca’da halk güvenlik güçleri ile birlikte halay çekti
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde halk güvenlik güçleri ile birlikte aynı sofrada yemek yiyerek daha sonrada halay çekip misket oyunu oynadılar.

Çukurca ilçesi Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının katkıları ile düzenlenen  programa İlçe Kaymakamı Temel Ayca, Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, Çukurca Jandarma Tabur Komutanı Ahmet Akdağ, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bilgihan ÖzKuzanoğlu, ilçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Ayhan Tunç, sanatçı Aydın Aydın,  Reng-i Hakkari, STK temsilcileri ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Davetlilere  yer sofrasında Çukurca’nın yöresel yemeği Tırşık ikramı yapıldı. Kaymakam Ayca ve beraberindeki protokol üyeleri ile güvenlik güçleri bir birleri ile  ekmeklerini paylaştıktan sonra aynı sofrada yemek yediler.

Yemek sonrası güvenlik güçleri ile ilçe sakinleri  ile kol kola girerek davul zurna eşliğinde halay çektiler.  İlçe sakinleri ve güvenlik güçleri daha sonra sanatçı Aydın Aydın’nın seslendirdiği türküler ve ilk defa Erik Dalı, Kürçe versiyonu oyun havaları eşliğinde karşılıklı misket oyunu oynayarak  adeta düşman çatlattılar.



TRT Kurdi “Çepik” programı öncesi çok önemli mesajların verildiği programda konuşan Çukurca ilçesi Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca’nın muhteşem doğası ve coğrafyası ile Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Çukurca ilçesinin misafirperver olduğunu ifade eden Kaymakam Ayca, burada görev yapmakta dolayı çok şanslı olduğunu belirtti.


TÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Bir lokma ekmeğimizi birlikte paylaşalım programının ardından TRT Kurdi canlı olarak, ilçenin gelenek ve göreneklerini ekrana taşıdı.

Programın başından sonun kadar birbirinden güzel oyunlar sergileyen Hakkari Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet göstere Reng-i Hakkari topluluğu ekran başındaki izleyiciler ile ilçe sakinlerinden büyük beğeni topladı  Haber: Feyzullah Taş

cukurca-2-009.jpgcukurca-1-014.jpgcukurca-3-006.jpgcukurca-4-002.jpgcukurca-6.jpgcukurca-7.jpgmanset-009.jpg

Bu haber toplam 4879 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim