• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari 2. Kar festivali" renkli görüntülere sahne oldu

Hakkari 2. Kar festivali" renkli görüntülere sahne oldu
Hakkari’de 2 bin 600 rakımlı Merganbütan kayak merkezinde yapılan Hakkari 2. Kar festivali” renkli görüntüler sahne oldu. Vali Toprak ve polisler halkla canlı müzik eşliğinde halay çekti.

Sabah saatlerinden itibaren kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 600 rakımlı Mergabütan Kayak Merkezine Eski Hükümet Konağının önünden toplanan vatandaşlar ücretsiz olarak festival alanına taşındı.

Hakkâri Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hakkari Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen  “Hakkari 2. Kar Festivali “ vatandaşlar yoğun ili gösterdi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın destekleri ile geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen festivalin bu yıl ikincisi  düzenlendi. Festivale Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, eşi Funda Toprak,

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Okay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal,Turizm ve Kültür Müdürü İdris Ağacanoğlu, Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç ve binlerce kişi katıldı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 "Hakkari 2. Kar Festivali” Meşaleli kayak ve sonwbord ile protokol karşılama açılış konuşmaları, halk oyunları gösterisi, güreş müsabakası ile başladı. Vali Cüneyit Toprak, pehlivanlarla güreş tutarak büyük alkış aldı. Vali Toprak, eşi Funda Toprak ve bazı polis memurları halkın arasına katılarak canlı müzik eşliğinde halay çektiler.



-Vali Toprak Hakkari’ye gelin çağırısı yaptı

Burada konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türkiye’nin öbür tarafında Hakkari’yi görmemiş olanlar bence büyük bir kayıp yaşıyorlar dedi.

Vali Toprak,”Hakkari’yi 80 milyonun büyük çoğunluğu bence görmesi gerekiyor. Ülkemizin ne kadar güzel bir köşesi olduğunu, Allah tarafından nasıl bir coğrafya verildiğini, ne kadar görkemli dağlarının bulunduğunu, ırmakların aktığını, yeşillikleri herkesin görmesi gerekiyor.

İşte bu festivaller buna da vesile oluyor. Dağcılarımız dağlarımızın her tarafına tırmanış yapıyor.  Dağların sarp kayalık olması vesilesiyle çoğu yerden daha avantajlı.  Ben buradan tüm ülkemizi hiçbir imkan olmasa dahi Hakkari’ye çağırarak davet ediyorum.

Burada ki kardeşlerimizle tanışmaya çağırıyorum. Burada ki mutlu ve huzurlu ortamla kaynaşmaya çağırıyorum. Bu vesileyle buradaki kardeşlerimizin, folklorlarını, müziklerini dinlemeye ve izlemeye davet ediyorum. Kar festivalimize gelen tüm vatandaşlarımıza ve görevlilerimize bu vesileyle teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

Festival, dengbej dinletisi, kayak ayakkabısı ile koşu yarışması, dart spor gösterisi, kar rafting gösterisi, yöresel yemek (Doğaba-tatlı) ikramı, Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin çorba ikramı,  kayak koşu yarışması (biatlon, okçuluk gösterisi, bedensel engeliler derneği standı, kurum stantlarının gezilmesi,  canlı müzik, halaylar UMKE ekibi tatbikatı ile yarışmada dereyeye girenleri Vali Toprak’ın ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

  Hakkâri Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri amaçlarının Hakkari’de düzenlene festivalle Hakkari’ nin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, iki ülkeye sınırını bulunan Hakkâri’nin bir turizm İline dönüşmesi, İlin tanıtımı ve imajına olumlu katkı sağlanması,

İl dışındaki yatırımcıların ekonomik yönden dikkatlerinin çekilerek İlimize ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik alanlarda yatırımların yapılmasının teşvik edilmesi, vatandaşlarımız arasında sosyal dayanışma ve kaynaşmanın pekişmesi ve kış turizminin canlandırılması olduğunu ifade ettiler. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 8590 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim