• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de çocukların 2 bin 800 rakımda “Kayak Keyfi”

Hakkari'de çocukların 2 bin 800 rakımda “Kayak Keyfi”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürlüğü tarafından Okul Destek Projesi Kapsamında Hakkâri 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezinde çocuklara “Kayak Keyfi” yaptırdı.

Hakkâri kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi, 4'lü telesiyej ve yeni pist alanlarıyla yurt içi ve dışından gelecek kayak tutkunlarına ev sahipliği yaparken bu defa da "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklara ev sahipliği yaptı.

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla başlatılan "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesi" ile kapsamının genişletilmesi kararı gereğince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocuklara kayak etkinliği düzenlendi.

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürü H. Salih Kaya, Bakanlığımız bu kapsamda SED hizmetinden yararlanan çocukları sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyerek, çocukların bu faaliyetlere katılmasını sağlamayı amaçlamaktadır dedi.

Müdür Kaya,”Valimiz Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık’ın talimatları ve destekleri ile ASDEP personelimiz ve diğer meslek elemanlarımızca  uğramadık köy, mezra ve çalmadık kapı bırakmadık. Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti yapıldı.

İhtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verildi. Çalışmaları il ve ilçelerimizde yürütmekteyiz.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" kapsamında il ve ilçelerimizde 2020 yılında 971 öğrenci olmak üzere toplam yıllık 12.123.240,00 TL çocuklarımızın ailelerine ödenek aktarılmıştır.

Kayak Merkezinde İlimiz Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından kayak ve malzeme desteği sağlanarak, uzman kayakçılar tarafından çocuklarla ayrı ayrı ilgilenerek keyifli vakitler geçirdiler” dedi.
  Kayak merkezinde yapılan etkinliğine İl Müdür Yardımcısı Kemal Demir ve kurumun meslek elemanları da eşlik ettiler. Haber: Feyzullah Taş

1-568.jpg4-273.jpg3-483.jpg5-181.jpg
 

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim