• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari’de doğa sporları etkinliği

Hakkari’de doğa sporları etkinliği
Hakkari'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bisiklet turu ve rafting yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Bisikletli gençler Zap vadisinde 25 kilometre pedal çevirirken, raftingciler de kar sularıyla coşan Zap suyunda kıyasıya kürek çekerek doyasıya eğlendi. 

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102’inci yıl dönümü münasebetiyle doğa sporları etkinliği düzenledi.   

Kurum önünde bisikletlerine binen 14 bisikletli genç tek sıra halinde Zap vadisine doğru pedal çevirdi. Yaklaşık 25 kilometre bisiklet turu atan gençler Depin mevkiinde mola verdi. Bisiklet turu verilen öğlen yemeğiyle sol buldu. 

Doğa sporları etkinlikleri kapsamında öğleden sonra ise raftingciler Zap suyunda rafting yaptı. Kentte faaliyet yürüten rafting takımları da eriyen kar sularıyla coşan Zap suyunda rafting gösterisi yaptı. 3 botla suya giren sporcular 5 kilometre boyunca küreklere asıldı. 


Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım,” 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 102. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Hakkari'de de coşkulu bir şekilde kutladıklarını” söyledi.

Pandemi'den dolayı bu sene yapılan faaliyetlerin sınırlı olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti.

''Pandemi kuralları çerçevesinde gençlerimizi sürece dahil edecek, bu coşkuyu yaşatacak birçok etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliklerin bir tanesinde sabah saatlerinde bisiklet etkinliği oldu.Hakkari kent merkezinde başlayan bisiklet etkinliği Çukurca'nın belli bir bölgesine gidildi.

Oradan arkadaşlarımız geri döndü. Şuanda bulunduğumuz bölge Depin bölgesi sporcularımız burada rafting etkinliği yapacak.15 Mayıs ile 21 Mayıs tarihleri arasında bakanlığımızın ilan ettiği Gençlik Haftası kapsamında birçok sportif faaliyet yapacağız. Bununla beraber rafting ve bisiklet dışında masa tenisi, basketbol, voleybol ve okçuluk buna benzer branşlarda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Rafting etkinliğimizi kazasız belasız bitirip diğer etkinliklerimize devam edeceğiz.''

Etkinliklere Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, İl Müdürü Emin Yıldırım, Spor Şube Müdürü Sabri Demir ve çok sayıda sporcular katıldı. Hakkarihabertv.com

hakkari’de-doga-sporlari-etkinligi-2.jpghakkari’de-doga-sporlari-etkinligi-3.jpghakkari’de-doga-sporlari-etkinligi-4.jpghakkari’de-doga-sporlari-etkinligi-1.jpghakkari’de-doga-sporlari-etkinligi-5.jpg

 

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim