• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari’de Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri

Hakkari’de Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

İl Sağlık İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nazmi Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gürcan Göngürel, İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi personeli, Aile hekimleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları bisikletleri ile eşlik etti.

Kalabalık grup trafik polisleri eşliğinde “Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz, Şişmanlık pişmanlık,Obeyziteye hayır, Mutluluk harekette şeklindeki ponkartlar eşliğinde İl Sağlık Müdürlüğü önünden Valilik binası önüne kadar yürüyüşe geçtiler.

Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tekerlekli paten müsabakasının ardından yürüyüş sona erdi.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 3-4 Ekim günü “Dünya Yürüyüş Günü” olarak belirlendiği belirtildi.

Açıklamada,”Yetkililer,”Ülkemizde de “Dünya Yürüyüş Günü” çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır. Anılan etkinlikler kapsamında İlimizde de farkındalık yaratmak adına İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi personeli, Aile Hekimliklerinin katıldığı;

Spor ve Gençlik İl Müdürlüğünün de bisikletleri ile eşlik ettiği yürüyüş gerçekleştirilmiştir. Yürüyüş İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayarak Valilik Makam Binası önünde son bulmuştur.

Yürüyüşün akabinde Spor ve Gençlik İl Müdürlüğünün düzenlediği tekerlekli paten müsabakası ile sona ermiştir” denildi. Haber: Feyzullah Taş

yuruyus-m-005.jpgyuruyus-1-008.jpgyuruyus-4-004.jpgyuruyus-2-008.jpg

 

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim