• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de halaylı tıp bayramı

Hakkari'de halaylı tıp bayramı
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şubesi tarafından düzenlenen Tıp Bayramı etkinlikleri, halaylarla kutlandı.

Hakkari Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, vali yardımcıları Mehmet Emin Taşçı, Cumhur Duran, Hüseyin Sayın, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, İl Sağlık Müdürü Dr. Harun Aşan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, il merkezi ve ilçelerden sağlık çalışanları katıldı.


HABERİN FOTOĞRFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Çanakkale’de 1915 yılında şehit düşen sıhhiyeciler anısına yapılan filim gösteriminin ardından konuşan Hakkari İl Sağlık Müdürü Harun Aşan, “Çok zor şartlar altında hizmet veriyorsunuz ve bunun farkındayız. Bundan dolayı şahsım ve kurumum adına hepinize teşekkür ediyorum.


HABERİN GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Sağlıkçı kardeşlerimize olan şiddet maalesef artmış durumdadır. Bu konuda Sayın Başbakanımızın bizzat verdiği sözle mecliste çalışmalar yapılmaktadır. Bu konu hakkında en kısa sürede kamuoyu bilgilendirilecektir. Sağlık çalışanları bizim için çok değerli, onlar için elimizde geleni yapacağız” dedi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı. Canbolat, “Sağlık hizmeti insanı bir hizmettir. Devletin yapmış olduğu kamu hizmetlerinin içersinde insanı sevmekle ve insanı saymakla ölçülebilecek temel iki hizmet var, bunlar sağlık ve eğitimdir.

Böyle bir kutsal hizmete talip olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Bu göreve talip olmanın getirdiği sıkıntılar var. Karşınızda çaresiz, sıkıntılı, sorumlu kısaca hasta diyebileceğimiz insanlarla muhatap olabildiğimiz bir hizmet ile karşı karşıyasınız. Bu hizmetin tabiatından kaynaklanan ciddi zorluklar var. Ama insanı seviyorsanız, felsefeniz insana hizmet etmek ise bundan daha büyük sevabı olan, bundan daha manevi değeri olan başka bir hizmette yoktur” dedi.

HAKKARİ’YE KADIN DOĞUM EVİ MÜJDESİ

Hakkari’de yapılan hastaneler hakkında da bilgi veren Vali Vanbolat, Hakkari’ye kadın doğum hastanesi müjdesi verdi. Canbolat, “Hakkari geneline bakıldığı zaman sağlık sektöründe inşallah daha iyi seviyeleri yakalama noktasında bir gayretin ve çabanın içersindeyiz. Mevcut ekip ve çalışan arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla bir takım eksikliklere rağmen bu hizmeti göğüslemişler.

İlin valisi olarak bu hizmetin dünya ve Türkiye standardını yakalanması için gerekli alt yapımın hazırlanması konusunda bizlerde üzerimize düşen çalışmalara devam ediyoruz. 2008 yılında Yüksekova Devlet Hastanemiz açılmış. İnşallah bu yılda Şemdinli Devlet Hastanemizi hizmete alacağız. Geçen yıl itibarı ile Çukurca Devlet Hastanesi hizmete girdi.

Derecik Devlet Hastanesi’nin ve Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin ihale süreçleri devam ediyor. İlimizde Kadın Doğum Hastanesi’nin yapılması için ivedi bir şekilde arsa çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında niteliğin ve kalitenin arttırılması, modern tıp imkanlarının Hakkari’deki vatandaşlara sunulması ile ilgili de siz saygıdeğer sağlık çalışanları personellerimizin her türlü fedakarlığı yapmasını bekliyoruz.

İnşallah güzelliklerin, huzurun ve ilkbaharın geldiği bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. İnşallah bu topluma huzur gelir, inşallah bu topluma gelişmişlik, kalkınmışlık gelir” şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Mahmut Duman’ın bir birinden güzel yöresel türküleri eşliğinde sağlık emekçileri kol kola gererek halay çekerek stres attılar.Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 6304 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim