• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari’de koronavirüs tedbirleri değerlendirildi

Hakkari’de koronavirüs tedbirleri değerlendirildi
Hakkâri Valisi/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleşen toplantıda İlimizde genelinde koronavirüs ve bulaşıcı hastalıklar ele alındı.

Hakkâri Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleşen toplantıda İlimizde genelinde koronavirüs ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili yapılan ve yapılması gerekenler ile tüm kurumlarımız tarafından alınan tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcıları İdris Koç, Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Resul Karadeniz katıldı.

Toplantıda görüşülen konular değerlendirilerek

Alınan kararlar doğrultusunda İlimizde yapılan faaliyetler, şöyle sıralandı: Hakkari’de Covid-19 Hastalığı mücadelesi kapsamında;

“05/02/2020 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Değerlendirme Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda tedbirler alınmaya başlanmıştır.

Hastanelerimizin pandemi planlarına son hali verilmiş ve Covid-19’a uyarlanmıştır ve hastanelerimiz olası pandemiye karşı gerekli tedbirlerini almışlardır.

06/02/2020 tarihinden itibaren, İlimiz genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele, muhtarlara, taksi ve toplu taşıma araç şoförlerine, lokanta çalışanlarına ve mahkûmlara Covid-19 Hastalığı bulaşma korunma yolları konulu eğitimler yapılmıştır.

19/02/2020 tarihinde İran İslam Cumhuriyetinde Covid-19 vakaları bildirilmesinin ardından 23/02/2020 tarihinde sınır kapılarımız kapatılmıştır. Esendere Sınır Kapısına sahra hastanesi ve termal kamera kurulmuştur.

Üzümlü Sınır Kapısına sağlık personeli görevlendirilmiş olup termal kamera kurulmuştur.

Yurt dışından gelen ya da riskli teması olan vatandaşlarımızın evde izlemleri Evde Bakım Birimleri ve Aile Hekimlerince yapılmaya başlanmıştır.

22-012.jpgUmreden dönen vatandaşlarımız 14 gün boyunca evlerinde izole edilerek sağlık muayeneleri günlük olarak gerçekleştirilmektedir.

05/03/2020 tarihinde Vali İdris Akbıyık, başkanlığında İlimiz kamu kurum amirleri ve İlimiz Muhtarları ile Covid-19 bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

13.03.2020 tarihinde Vali Akbıyık, başkanlığında kamu kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen İl koordinasyon toplantısında Sağlık Müdürümüz Hamdullah KARA tarafından Covid-19 Hastalığı ile mücadele kapsamında kamu kurumlarında alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

16/03/2020 tarihinde alınan İl Hıfzıssıhha Kararları doğrultusunda;

Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir Umuma mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskinin arttıracağı değerlendirilen; Tiyatro, Sinema, Gösteri Merkezi, Konser Salonu Nişan/Düğün Salonu,

Çalgılı/Müzikli Lokanta/Kafe, Gazino, Birahane, Taverna, Kahvehane, Kıraathane, Kafeterya, Kır Bahçesi, Nargile Salonu, Nargile Kafe, İnternet Salonu, İnternet Kafe,her türlü oyun salonları (Atari, Playstation v.b. ), her türlü Kapalı Çocuk Oyun Alanları ( AVM ve Lokanta içindekiler dahil), Çay Bahçesi, Dernek Lokaller, Lunapark, Yüzme Havuzu, Hamam, Sauna, Kaplıca, Masaj Salonu, SPA, ve Spor Merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle durdurulmuştur.

Sivil toplum kuruluşlarının (Dernek-Vakıf) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dahil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenmiştir.

1-410.jpg

Toplu olarak vatandaşlarımızın bir arada bulunduğu Taziye Evleri’nin faaliyetleri 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle durdurulmuştur.

Ayrıca Hakkâri Belediyesi tarafından düzenli olarak kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, çocuk oyun alanları, parklar, toplu taşıma araçları ve çarşı merkezi dezenfekte edilmektedir.

 

İlimizde faaliyet gösteren lokanta, restaurant benzeri işletmeler Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan ortak ekiplerce denetim, oturma düzeni ve eğitim yönünden günlük olarak ziyaret edilmektedir.

 Ayrıca kamu kurum ve kuruluş yemekhanelerinde görev yapan personel İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan ekiplerce günlük olarak muayene edilmektedir. İlimizde faaliyet gösteren berber ve kuaförler İl Sağlık Müdürlüğünce eğitim ve denetim amaçlı ziyaret edilmektedir.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, İlimizde herhangi bir vaka artışı gözlemlenmesi durumunda faaliyet gösterecek ve koordinasyonu sağlayacak Kriz Masası oluşturulmuştur. Tüm Resmi kurumlara kişisel hijyen ve ortam dezenfeksiyon yöntemleri ile ilgili bilgi notu verilmiştir. Hakkarihabertv.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim