• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de “Sağlık için yürüyoruz etkinliği”

Hakkari’de “Sağlık için yürüyoruz etkinliği”
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında “Sağlık için yürüyoruz” etkinliği düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla Valilik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katılımıyla düzenlenen “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliğine İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, spor ve gençlik müdürlüğü personeli  katıldı.

Çevre yolu caddesi üzerinde kortej halinde yürüyüşe geçen sağlıkçılar ellerinde bulunan “İdeal kilo ideal hayat, sağlıkta bahaneye yer yok,  sağlıklı yaşa mutlu yaşa ile Hakkari yürüyor sağlığını koruyor”  pankartları ile valilik binası önüne kadar yürüdüler.

Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tekerlekli patent  ekibi gün dolayısıyla yarışma düzenledi.

Oldukça heyecanlı geçen yarışmada dereceye giren sporculara değişik hediyelerin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ise Dünya sağlık örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusundan toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara  dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 3-4 ekim günü “Dünya Yürüyüş Günü” belirlendiğini belirttiler.

Yetkililer,”Ülkemizin de dünya yürüyüş günü çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır. Anılan etkinlikler kapsamında ilimizde de farkındalık yaratmak adına İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, spor ve gençlik müdürlüğü personelinin katılımıyla sağlık yaşam yürüyüşü yapılmıştır.

Yürüyüşün ardından  spor ve gençlik il müdürlüğü sporcularını katıldığı tekerlekli patent müsabakası yapılmıştır. dereceye giren sporculara ödülleri il sağlık müdürlüğü tarafından verilmiştir” denildi. Hakkarihabertv.com

saglik-yuruyus-1.jpgsaglik-yuruyus-2.jpgsaglik-yuruyus-3.jpgsaglik-yuruyus-4.jpgsaglik-yuruyus-5.jpgsaglik-yuruyus-6.jpg

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim