• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de sivrisinek operasyonu

Hakkari’de sivrisinek operasyonu
Hakkari Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlarla sivrisineklerin üremesine elverişli bataklık, sulak alan ve dere yataklarında kapsamlı bir çalışma başlattı.

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü uzman ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların yaz aylarını rahat geçirebilmeleri için yeşil alan, çöp noktaları, Park, bataklık, ahır, kanalizasyon bacaları, dere yataklarında sivrisinek, karasinek, kene ve tüm  haşerelere karşı operasyon başlattı.

Uzman ekipler doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanarak biyosidal ürün uygulaması ile çalışmalarını sürdürüyor. Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar'ın kontrolünde yapılan inceleme ile mahallelerde tespit edilen sivrisinek üreme odaklarının ilaçlandığını ve ilaçlamaya devam edildiğini ifade edildi.

Mart ayında başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca da artarak devam eden veteriner ekipleri öncelikle haşerelerin üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Veteriner İşleri Müdürü Kanar ise," “Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde başlayarak devam ettiriyoruz.

Bizler ilk olarak çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. Lavra döneminin bitmesinin ardından genel ilaçlama başlayacak. Amacımız vatandaşlarımızın sineklerden ve sinekler vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak rahat bir yaz geçirmeleri.

Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. Erken dönem larva mücadelesi, yaz aylarında da sinek ve haşereyle mücadeleye devam edeceğiz. Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanarak biyosidal ürün uygulaması yapılmaktadır" dedi. Haber: Feyzullah Taş

1-441.jpg2-492.jpg3-377.jpg


 

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim