• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Hayatla bağı kopan Deniz için ASP harekete geçti

Hayatla bağı kopan Deniz için ASP harekete geçti
Hakkari’de işitme cihazı kaybolduğu için hayatla bağlantısı kopan 4,5 yaşındaki Deniz Yalçın için Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Hakkari İl Müdürlüğü harekete geçti.

İHA ekibinin gündeme getirdiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve başlatılan operasyonlar nedeni ile göç ederek Hakkari’ye yerleşen ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Yalçın ailesinin küçük çocukları Deniz Yalçın’ın kulak işitme cihazının kaybolması sonucu hayatla bağlantısı koptuğu dile getirilmişti.

Çıkan haberler üzerine ASP Hakkari İl Müdürlü Mehmet Akif Bildirici ve beraberindeki ekibi hemen harekete geçti.

ASP Hakkari İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 21.11.2016 tarihinde haber siteniz ve yerel ve ulusal haber sitelerinde “İşitme Cihazı Kaybolan Deniz’in Hayatla Bağı Koptu” haberi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, beraberinde bir ekiple ailenin Bulak mahallesindeki ikametgahlarında küçük Deniz’i ziyaret etti.

ASP Müdürü Bildirici basında çıkan haber üzerine uzman ekibi ile birlikte aileyi özellikle küçük Denizi ziyaret etmek, sorun ve sıkıntılarını dinlemek üzere Yalçın ailesinin evini ziyaret ettikleri belirtildi.

ASP açıklamasında ,”Deniz çocuğumuz geçirmiş olduğu kulak ameliyatından sonra yurt dışından getirilen işitme cihazını kaybettiği için aile bireyleri ile iletişim kuramadığını gördük.

Deniz için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Sosyal Ekonomik Destek kapsamında tek seferlik bir yardım sağlayacaklarını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından da durumunun değerlendirilerek imkanlar dahilinde yardımcı olacaklardır” denildi.

Yalçın ailesi ise ASP müdürü ve beraberindekiler ile aile dramlarını gündeme getiren İHA ekibine teşekkür ettiler. Haber Feyzulah Taş/İHA

deniz-yalcin-m.jpg

Bu haber toplam 3023 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim