• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Şemdinli kaymakamlığına Nehri tepkisi

Şemdinli kaymakamlığına Nehri tepkisi
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Nehri Bağlar köyünde bulunan Seyyid Taha ve Seyyid Abdullah Hazretlerinin türbelerinin bulunduğu alanda hiçbir çevre düzenlemesinin yapılmaması tepkilere neden oldu.
Feyzullah Taş'ın/Özel Haberi....Şemdinli ilçesinden 19 kilometre mesafede bulunan Nehri Bağlar köyünde Seyyid Taha ve Seyyid Abdullah Hazretlerinin türbelerinin ziyaret eden aileler, yeşilliği ile göz kamaştıran ve huzur buldukları Nehri çevresinin içler acısı olduğunu belirterek Şemdinli Kaymakamlığına tepki gösterdi.
 
 “NEHRİ’NİN DURUMU İÇLER ACISI”
Türkiye başta olmak üzer değişik ülkelerden ailelerin akın ettiği Nehri’ye yetkililerin gerekli ilgiyi göstermediğinden yakınan vatandaşlar, ”Bizler iki günlük yol katederek ailelerimizle birlikte Nehri’ye gelerek Seyyid Taha ve Seyyid Abdullah Hazretlerinin kabirlerini ziyaret etmeye geldik.
 
Burada il dışında gelenlerle ilgilenecek ne bir görevli nede çevredeki çöpleri toplayan hiç kimseyi bulmadık. Böyle büyük zatların bulunduğu ve günde yüzlerce kişinin ziyaretçi akınına uğrayan Nehri’yi bu şekilde görmemiz bizleri üzmüştür” dedi.
  
“BİR ÇEŞME DAHİ YAPILMAMIŞ”
Nehri’de var olan çeşmenin eski yıllara ait olduğunu ve buraya gelen ailelerin yüzlerini içinde yıkadıkları için içme suyu olarak kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin veya hayırsever vatandaşların burada bir çeşme yapılması gerektiğini söylediler. Vatandaşlar, ”Burada su var koyusu ise eski ve yenisi hiç yapılmamış. Su içme ihtiyacı duyanlar buradan su içemiyor. Nedeni ise herkes içinde ellerini veya yüzünü yıkıyor” diye konuştu.

 “TUVALETLER ÇALIŞMIYOR”
 Burada iki gözlü bir tuvaletinde bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, ancak muslukları kırılmış suyu akmayan ve berbat durumda olan bir tuvalet binası ile karşılaştıklarını belirtti. Vatandaşlar, ”Karşıdan baktığınızda WC yazıyor. İçine girdiğinizde ise çok kötü kokuyor. Muslukları kırılmış, suları akmıyor.
 
Abdest almak isteyen aileler Nehri’de yeni yapılan bir tesise giderek burada abdest alıyorlar ancak burası da küçük geldiği için saatlerce abdest almak için sıra bekliyorlar. Geçenlerde Hakkari’ye yeni atanan vali de buraya gelerek türbeleri ziyaret etmiş. Buranın durumu ile ilgileneceğini ifade etmişti. Ancak şu ana kadar hiçbir gelişmeme olmadı” ifadelerini kullandı.
  
“KAYMAKAMLIĞA TEPKİ GÖSTERDİLER”
Türkiye’nin ve dünyanın değişik ülkelerinden insanlar Nehri’yi görmeye geldiğini ifade eden vatandaşlar, böyle bir mübarek yerin kaymakamlık tarafından sahiplenmesi gerektiğini belirterek, ”İlçenin kaymakamı var.
 
Buraya günde yüzlerce kişinin akın ettiğini de biliyor. Peki bu kaymakam ne iş yapar? Devletin parası yoksa bile birkaç iş adamı veya hayırsever vatandaşlarla görüşerek burayı güzelleştirebilir. Batıyı görüyorsunuz mezarlıkları bile pırıl pırıl. Büyük zatların bulunduğu çevreyi görünce kendimizden utanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
"TESİS VAR UĞRAYAN YOK"
 
Şemdinli ilçesi sakinleri ise, Nehri’de bir vatandaş tarafından tesis yapıldığını ancak vatandaşların tesis yerine ağaçların gölgesinde piknik yapmayı tercih ettiklerini söylediler. Türbeye yakın bulunan tuvaletlerin de çalışmadığını belirten ilçe sakinleri, ailelerin tesise gelerek abdest almak zorunda kaldıklarını belirttiler.
 
nehri-1.jpg
 
nehri-2.jpg
 
nehri-3.20140815112434.jpg
 
nehri-4.jpg
 
nehri-5.jpg
 
 
Bu haber toplam 5737 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim