• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Sümbül dağına 1 Mayıs işçi bayramı için tırmandılar

Sümbül dağına 1 Mayıs işçi bayramı için tırmandılar
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki dağcıları Sümbül dağı batı yüzünden 1 Mayıs işçi bayramı etkinlikleri kapsamında tırmanış yaptılar.

Depin noktasından başlayıp, tırmanışa geçen dört dağcı ağır kamp yükü çantalarıyla 1300 metreden başlayıp 2900 metre olan ana kamp mağarasına  8 saatte ulaştılar.

Akşam yemeğinden sonra dinlenmeye geçen dağcılar ikinci günün sabah 06.00 da hazırlık yaparak zirveye doğru tırmanmaya başladılar.

Dört saatte zirveye ulaşan dağcılar bir buçuk saat zirvede kaldıktan sonra hemen inişe başlayıp ana kampa ulaşarak, kamp malzemelerini toplayıp ağır çantalarla hızlı bir şekilde inişe geçtiler. Akşam saatlerinde Depin noktasına ulaşan dağcılar, araç ile Hakkari merkezine geldiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, Kamp alanından sonra tamamen karlı bölgeye girdiğimiz için buz Kramponlarını ayakkabılarımıza geçirmiştik, kar çok sert olduğu için tırmanışımızı zorluyordu.  Çok tehlikeli alanlardan geçmek zorunda kalıyorduk dedi.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Ertunç,” Nihayet dört saat sonra zirveye ulaşmış, zirve keyfini ezan okuyarak kutlamıştık, bir buçuk saat zirvede kaldık bulutların hızlı hareketini hayretler içerisinde izledik.

Öğleden sonra yağışın olacağını bildiğimiz içiz yeni götürdüğümüz zirve defterini bırakıp hızlı bir iniş yaptık, kara bata çıka düşe kalka kamp alanımıza vardık.

Tehlikeli bölge bitmediği için kamp alanına kadar ayaklarımızdaki Kramponları çıkaramadık. Öğle yemeğinde yağmur yağışı bizi yakalamıştı.

Çok çabuk toparlanıp inişe geçtik yağıştan dolayı yaklaşık iki yüz metre uzunluğunda olan düz kaya zemininde çok zorlandık. Kaya bitiminden sonra yağış kesilmişti. yavaş yavaş ağır kamp çantalarıyla inişimiz devam etti, yağmur tekrar yağınca kayaların dibinde beklemek zorunda kaldık. Zemin çok kaygan olduğu için ufak tefek düşme kazaları oluyordu. Depin noktasına saat 18.00 da ulaştık.

 Mayıs günü işçi bayramı nedeniyle dağcı ekibi olarak işçi kardeşlerimize destek amaçlı Sümbül dağı faaliyetini bu tarihe aldık. Tırmanışımızı kendilerine armağan ediyor, işçi bayramını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

İlk defa Hakkari dağlarında faaliyet yapan Bursa Budak üyesi Ali İşkem ise memnuniyetini dile getirerek, Türkiye’de yapmış olduğum dağ tırmanışların içinde en iyi faaliyetini Hakkari’de gerçekleştirdiğini söyledi.
  İşkem,”Sümbül dağı eşi benzeri zor bulunan dağcının pestilini çıkarmasını bilen bir dağdır.

Kamp yüküyle ilk defa 1600 metre dikey tırmanış yaptım. Böyle zorlu dağlar profesyonel dağcıların istediği tarzdır. Hakkari bölgesi tamamen dağlık bir bölge olduğu için dağcılıkta bir numara olmalıdır” dedi.

Bursa Budak üyelerinden Yüksel Işık ve Hakkari den faaliyete katılan Sabahattin Ertuş tırmanışın çok tehlikeli ve yorucu olduğunu buna rağmen unutulmaz bir tırmanışın yapıldığını ifade ettiler. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim