• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Tavuk pişirmenin püf noktaları

Tavuk pişirmenin püf noktaları
Dışı çıtır çıtır içi sulu enfes tavuk kızartmalarını evde hazırlamanın püf noktaları.

Kızarmış tavuk bugünlerde çok popüler bir besin ögesi. Çıtır çıtır derisini ısırmak, ıslak ve sulu etin tadını çıkarmak bizi mutlu ediyor.

Ama eğer iki parça tavuk kızartma için birdolu para harcamak fazla geliyorsa o zaman evde kendiniz hazırlayın. İşte yararlı bazı püf noktalar:

1. Maksimum aroma için marine edin.

Sulu ve aromalı olması için tavuğu en az 4 saat veya bir gece marine edin. Dilerseniz salamuraya yatırabilir (tuzlu, baharatlı, otlu su) ya da bazı restoranların yapığı şekilde sos kullanabilirsiniz.

Buttermilk nedir? Geleneksel olarak, kremadan tereyağı üretildikten sonra kalan, keskin tada sahip sıvıdır. Tavuğa zengin bir koku verir, aynı zamanda tavuğun çıtır ve sulu olmasını da sağlar.

Buttermilk marketlerde bulunabilir. Ama eğer hazır bulamazsanız basitçe, 1 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı limon suyunu veya sadece sirkeyi 2 su bardağı süte ilave edin. Süt kesene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.

2. Ekmek kırıntıları çıtır tavuğun anahtarıdır.

Baharatlı ekmek kırıntıları kızarmış tavuğa çıtırlık verir. Birer çay kaşığı tuz ve kararabiberi karıştırın. Daha fazla aroma için, sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı biber veya paprika gibi ot ve baharatları kullanın.

2 kap hazırlayın: biri baharatlı ekmek kırıntıları için, diğeri çırpılmış yumurta veya buttermilk için.

1. adım: Tavuğu ekmek kırıntılarına bandırın ve tavuğun her yerinin kaplandığından ve açıkta hiçbir yerinin kalmadığından emin olun.

2. adım: Tavuğu yumurtaya veya buttermilk'e batırın.

3. adım: Daha fazla aroma ve daha kalın bir çıtır kabuk için tavuğu tekrar ekmek kırıntılarına bastırın.

Yağın ısınmasını beklerken tavukları pişirme kağıdına yerleştirin.

3. Doğru kızartın

Derin bir tavayı veya tencerenin üçte birini yağ ile doldurun. Yağı orta ateşte yavaşça 175 dereceye getirin. Eğer termometreniz varsa burada çok işe yarayacaktır. Yağın ısınıp ısınmadığını anlamanın kolay bir yolu: yağın içine küçük bir ekmek parçası atınca ekmek hemen kararmalı ama yanmamalı.

4. Birbirine yakın boyutlarda tavuk parçaları kullanın.

Tavuk parçalarını parça parça ekleyin, tavayı aynı anda çok fazla tavukla doldurmamaya dikkat edin. Fazla tavuk eklemek yağın sıcaklığını düşürür.

Tavukların eşit kararması için maşa kullanarak tavukları çevirin. Dışı altın sarısı rengi alana kadar pişirin. Beyaz et yaklaşık 6-8 dakikada pişer, kırmızı etin pişmesi ise yaklaşık 13 dakika sürer. Pişmiş tavuğun iç sıcaklığı en az 75 derece olmalı.

5. Tavuğu kağıt havluda değil tel ızgarada süzün.

Aksi takdirde tavuklar buğulama olur ve çıtırlığı yok olur. Tavuğu servis yapmadan önce dinlendirin.

Tavuk hazırlama ve pişirmeye dair bu püf noktalar ile hazırlayacağınız lezzetli ve çıtır kızarmış tavuklar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

 

 

 
Bu haber toplam 2588 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim