22 Mayıs 2012 Salı

Süleyman Seven

Zeki Yeşiller Ölmesin Artık

14 Şubat 2012 Salı 13:36

 Zeki Yeşil 21 yaşında Hakkari merkezde patlayan bombada hayatını kaybetti; Bu şahsı hatırladınız mı? Kaçımız hatırlıyoruz daha bir ay olmadı. Acısını yaşıyor muyuz ? belki evet beklide hayır. Biliyor musunuz ben o genç hayatını kaybettiğinde çok etkilenmiştim içim acımıştı, belki o yoldan geçerken yarının hayalini kuruyordu beklide evine gitmek için hızlı yürüyordu beklide birileriyle görüşecekti yada özlediği annesine gidecekti. Ama düşündüğü hiçbir şey olmadı ne acı yaşatmak istediğin hayallerinin bir anda yok olması bir anda senin yok olman ne garip siz kader diyin ben başka bir şey diyeyim zekinin ölümüne ama bana göre ölümü adil değildi.

Daha yaşaması gereken çok şey vardı o bomba her şeye engel oldu daha kaç zekiyi kaybedeceğiz yetmedi mi bu kadar kanın akması genç yaşta hayatını kaybeden bu insanların hesabını kim verecek daha kaç hayal yıkılacak bir birimize bu öfkemiz niye anlımızda hep kavga duruyor yetti artık olan bu gençlere oluyor Kürt çocukları Türk çocukları ölüyor yazık bu gençlere ölümleri tetikleyen bu vahşeti bırakalım artık hasret kaldığımız barış gelmeli Zekiler hayallerini gerçekleştirmeli yarın doğacak zeki ölecek diye kaygımız bitmeli.

Bunun tek yolu Barışmak en yakınınızdan başlayın barışmaya sabah uyandığınızda gece kalbini kırdığınız babanızdan başlayın telefonda tartıştığınız arkadaşınızdan başlayın lütfen çok zor bir şey değil kin nefret bizi hiçbir yere götürmeyecek yeni nesillere Barışı bırakalım neden gelen nesillere kin nefret bırakıyoruz sevelim insanı yaradan dan ötürü sevelim inanın hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz.

Belki bazılarınız bana polyannacılık yapıyorsun diyebilirsiniz ama ben inanmak istiyorum barışa inanmak istiyorum yarının daha güzel olacağına inanmak istiyorum,çok zor değil,Yaşamını yitiren genler ölmemeli Kürt Türk hiç fark etmiyor fark etmemeli acının rengi yoktur acı acıdır ölen kim olursa olsun yakını geride bıraktıkları bu açıyı yaşıyor.

Sevgili okurlar dediğim gibi Sizden ricam en yakınınızdan başlayın barışa asla yapmam dediğiniz şeyi yapın kırdığınız başlayın kavga ettiğiniz birinin gönlünü alın barışın telefondan bir mesaj atın,enine gidin,yolunu kesin dükkanına gidin,arayın ama bir şekilde Barışın içinizde kin nefretin birikmesine engel olun bu kısa hayat hiçbirimize kalmayacak…Barışla kalın.

 

 

Bu yazı toplam 1375 defa okunmuştur
YORUMLAR
zeki
hakkari
bırde sunu soylemek istiyorum zaten pkk bu gune kadar kürtleri savunuyo olsaydı carsının tam ortasına bomba koymazdı burda uyanmak lazım zaten nasıl gormuyor ınsanlar bunu demekki kürtlerinde canını hiçe sayıyorlarki o bombayı kimseyi düşünmeden oraya rahatca koydular burda uyanın işte
30 Mart 2012 Cuma 01:37
zeki
hakkari
kimse ölmesin artık zekilerde ölmesin ama polis askerdeinanınki bdp zayıflatılırsa daha guzel barıs ortamı saglanacak uymayalım kımseye bu vatan hepımızın oyunlara gelmeyelım hepımız kardesız artık onu bunu sorgulamayı bırakıp gelecekde neler yapabılırız bu ulkenın yararına ona bakalım hesap sorulacaksa hakkarıde sokak ortasında ev arayan polıs vuruldu onada yazık degılmı ekmegının pesıne dusmus gelmıs onu kım hatırlıyor ülkemizi bölmeye calısanlara ızın vermeyelım zekılerde olmesın polısaskerde
30 Mart 2012 Cuma 01:31
hakkari
öz
yorumundevamı.. dikkat etmişseniz ne zana 10 20 36(kazan vadisi) genç ölmüşse örgüt, devlet kimyasal kullandı deyip işin içinnde sıyrılmaya çalışıyor. halka hesap vereceklerine kimyasaldan konuşuyorlar.. çok merak ediyorum acaba özerklik dediğiniz model için bu kadar genç ölmeli miydi?? VAH DE NE VAHH..
16 Mart 2012 Cuma 12:42
ÜYE İŞLEMLERİ
Burası Taksim Meydanı Değil Hakkari
YAZARLAR