• BIST 9526.9
  • Altın 2474.347
  • Dolar 32.4727
  • Euro 34.5574
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

AZMİN ZAFERİ

İbrahim AÇAR (eğitimci)

Size bir başarı hikâyesi anlatayım. Bu hikâyeyi anlatmak için sevgili öğrencimden müsaade almış bulunmaktayım. Hatta kendisi bu yazıya oldukça sevindi.11.sınıfta öğrencim olarak tanıştığım kendisi oldukça meraklı, azimli ve entelektüel bir kişiliğe sahiptir.

Azmi, hırsı ve planlı olması dikkatimi çekmişti. Okumayı çok seven hatta kitap önerilerinde bulunan başarılı bir öğrencim. Kütüphaneme değerli eserler kazandırmıştır. Kitaplar üzerine konuşmalar yapar kendimizce kitaplara 1 ile 10 arası değerler verirdik. Bu puanları neden verdiğimizi de tartışır ve ortak bir kanaate varırdık. Kitaplar üzerine konuşmalarımıza başka öğrencileri de dâhil eder ve benzetmeler yapardık.

Tüm bunları yaparken ders çalışma programları hazırlar ve hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümeye devam ederdik. Bu programları belirli aralıklarla güncellerdik.

Deneme analizlerimizi yapar ve eksik, aksayan yönlerimizi belirler ve hedefe daha sağlam yol alırdık. Sınava hazırlanmanın uzun bir süreç olduğunu bilerek hazırlıklarımızı yapar ve bol bol süreç konusunda beyin fırtınası yapardık. Bizi hedeften uzak tutacak konuları bir bir konuşur ve çözmeye çalışırdık. Hazırlıklarımıza kurumun Rehber Öğretmenlerini ve diğer branş öğretmenlerini de dâhil eder ve değerli önerilerini göz ardı etmezdik.

YKS’de belirlediğimiz hedef İzmir’de Hukuk Fakültesi okumaktı.2021 YKS ile bunu başardık. Kurum olarak bunu başardığımız için de çok sevinçliyiz.

Hikâyenin kahramanı olan öğrencim Dılgeş AYAZ daha nice güzelliklere ulaşacaktır. Diğer bir hedefi olan Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatlığına da emin adımlarla yürüyecektir.

Sevgili öğrenciler! Sizler hedefinizi belirleyin ve hedefe giden yoldan vazgeçmeyin. Uzun soluklu olun. Öğretmenleriniz ile iletişimde kalın. Önerileri dinleyin ve size uygun olanları elekten geçirip programınızda güncellemelere gidin. Asla hedefinizden şaşmayın. Meslek seçerken yeteneklerinizi, karakterinizi göz önüne alın ve gündemi takip edin. Bu doğrultuda hedef seçin.

Azmin zaferi olarak başlık attığım bu yazının daha nice neferi olacaktır. İlgi ve karakterli bir planlama ile daha nice zaferler ortaya çıkacaktır. Bunu hak eden daha nice Dılgeş Ayaz’lar vardır.YKS’de hedef belirleme erken dönemlerde planlanmalıdır. Bu planlama çevresel etkenlerden etkilenmemelidir. Tabiki de sabit fikirli olunmamalı hayatın şartları göz önüne alınmalıdır.

2021 YKS’de başarı gösteren tüm öğrenci kardeşlerimizi kutlar,bu sürece yeni başlayan sevgili öğrencilerimize hedeflerine ulaşma da kolaylıklar dilerim. Umarım her şey sizler için daha güzel olacaktır. Haziran 2022’de hedefinize ulaşmanızı temenni ederim. Bu mutluluğu aile olarak yaşamak her öğrencinin ve ebeveynin hakkı olsa gerek.

Aşağıya yazdığım sihirli sözcükleri unutmayın ve sürekli tekrar edin.

AZMİM, HIRSIM VE ZAFERİM.

 

Bu yazı toplam 10090 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim