• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

BİR KAR FESTİVALİNİN ARDINDAN…

H. Aziz Hatipoğlu

Geçen hafta Hakkâri Valiliğimizce organize edilen Hakkâri Kar Festivalinin ikincisi düzenlendi.

Mergabütan Kayak tesislerinde düzenlenen bu etkinliğe gerek il içinde ve gerekse il dışında yüzlerce insan katıldı.

İki gün süren bu etkinlik Hakkâri’nin tanıtımı, ekonomisi ve geleceği için gelecek vaat etmekte. Bunun bilincinde olan Valilik buranın alt yapısını oluşturarak önce kamulaştırma yapmış, akabinde kayak tesisleri alt yapı, pist ve telesiyej ve en son da 150 yataklı bir otel inşasına başlanarak geçen yıl oteli tamamlayarak hizmete açma noktasına getirmiştir.

Merkeze 10 kilometre mesafede olan ve yılın beş ayı karın kalkmadığı ve 5-7 kilometre uzunluğundaki kayak pisti ile Mergabütan kayak tesisleri kayak severlerin uğrak yeri konumuna gelmiş bulunmaktadır.

Davetliler arasında ilimizin tanınmış simalarıda vardı.

Tiyatrocu, oyuncu şair ve yazar Yılmaz Erdoğan ve Folklor uzmanı ağabeyi Mustafa Erdoğan ve Kapalı Çarşıda kuyumcu dükkânı olan iş insanı Sabahattin Baş’ta davetliler arasındaydı.

Halktan yoğun ilgi gören sanatçı ve iş insanı hemşeriliklerimiz yaptıkları açıklamalarda Hemşehirlilerinin arasında bulunmaktan çok memnun olduklarını ve özellikle Yılmaz Erdoğan’ın ‘Hakkariyi ihmal etmişiz’ itirafından sonra Hakkâri’yi umduğundan da fazla geliştiğini, en son Hakkari’ye 20 yıl önce geldiğini anlatarak 5-6 yaşında geldiği Mergabütan yaylasındaki bu tesislerden büyük bir mutluluk ve zevk aldıklarını anlattı.

İş insanımız Sabahattin Baş yılın belirli dönemlerinde memleketi Hakkâri’ye gelerek hasret gidermekte ve buradaki iş yerlerini kontrol ve denetlemektedir.

Biz de naçizane bu hem şehirlilerimize birkaç tavsiye ve öneri ile çağrıda bulunmak istiyoruz.

Bir yeri sevmek oraya bağlanmakla, oraya bir yatırım ve hizmetle olur diyoruz.

Her üç ünlü sanatçı ve iş insanımıza diyoruz ki;

Hakkâri Valiliği Mergabutan Yaylasına bu tesisleri kurdu. 150 yataklı bir otel de yaptı. Hadi bunları yapamadınız. Bu riski göze almadınız. Ama hiç olmazsa biten bu oteli mefruşatlarını alarak gerekirse işletmeye açarak Hakkâri halkına ve Hakkâri turizm ve tanıtımına bir katkı bir destekte bulunun.

En güzel kayak pistine sahip olan ve yılın 5 ayı karın eksik olmadığı buradaki otelimizi işletmeye açın. Yurt içinden olmazsa bile yanı başımızda bulunan Irak’tan yüzlerce turist gelerek buralarda tatil yapar dinlenir ve Hakkâri ekonomisine önemli bir katkı sağlarlar.

Hem Nisan başında biten kardan sonra buraların yayla havası ve bitki örtüsü zenginliği ve serin havası yazın çok sıcak olan Irak’tan buraya yüzlerce turist çeker ve adı geçen otelimiz boş kalmaz. Hem şehir merkezinden buraya belediye otobüs seferleri de buranın hiçbir zaman boş kalmayacağı ve il merkezi ile ilçelerden gelen insanların yoğun akınına uğrayacağını tahmin etmek zor olmazsa gerek.

Haydi Sayın Yılmaz Erdoğan,

Haydi Sayın Mustafa Erdoğan,

Haydi Sayın Sabahattin Baş.

Hakkâri sevginizi gösterin. Buradaki oteli faaliyete geçirerek hem onlarca insanımıza iş sağlayın hem de buraya gelecek insanlarla Hakkâri ekonomisine önemli bir katkı verin.

Bunu sizden istememiz sanırım fazla bir şey değil!

Ne dersiniz?

Müjdeli haberinizi bekliyoruz

Bu yazı toplam 1924 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim