• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

CAMİYİ BEN YIKTIRDIM!

Hakan Taş

Hani Türk dizilerinde klasik bir sahne ve deyiş vardır ya, “Açıklayabilirim, ben yaptım” diye… İtiraf edebilirim ki Hacı Sait Camisinin yıkımında da benim payım var.

Hacı Sait Şans, ilimizin ileri geleni, kanaat önderi, sevilen ve sayılan bir büyüğümüzdü. Şehir merkezinde binlerce metre kare arazinin sahibiydi. İlimizde ilk caminin yapımı için arsa hibe etti. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu camiye onun adını verdiler. Cami çok eski olduğu için birkaç kez onarıma girse de teknik raporlarda “yıkım tehlikesi” var denildi.

Geçen yıl sür manşet yaptım. Dönemin il müftüsü bu habere sinirlenerek saldırıya geçti. İl Müftülüğü haber merkezimize saldırıya geçerek haberin yayından kaldırılmasını istediler.

Camimiz çok eski, ana yoldan ağır ve yüklü araçlar geçtiğinde cami içindeki avizeler adeta yere çakılacak gibi sallanıyor. Üst katta ibadet edenler sanki aşağıda cemaatin kafasına düşecek gibi sallantı yaşanıyor. Deprem tehlikesinde olan ilimizde yeni bir facia yaşanmadan camimizi ibadete kapatın ve yeni bir cami yapılsın önerisinde bulunmuştum.

Vay sen misin camiye dil uzatan, sen misin müftülüğe saldıran denilerek büyük bir çatışma yaşadık. Cami tüm tehlikesiyle yerinde durdu ama il müftüsü görev süresini doldurarak sessiz sedasız gitti. Derken yeni Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu göreve başladı. Hakkari merkeze giriş yapar yapmaz köklü camimiz Hacı Sait Camisi hemen ilgisini çekmiş. Daha koltuğuna oturmadan, “Bu köklü camimizi yenileyeceğiz. Yeniden modern bir projeyle inşa edeceğiz” dedi.

Ve dediğini yaptı. Kısa bir süre önce cami bünyesindeki esnaflara tebligat gönderdi ve yıkım çalışmaları başlatıldı. Müftü Fakirullahoğlu, “Hakkari halkımız namazında, niyazında, yardımsever, örnek bir halktır. Mevcut tüm camilerimiz dolup taşıyor. Hacı Sait Camisi ise ilimizin tarihidir, değeridir. Tehlike arz ettiği için yıkım kararı aldık ve yerine çok modern bir cami inşa edeceğiz.

Hayırsever işadamlarımız ve halkımızın da desteği inşallah en kısa zamanda ibadete açacağız. Bu projede kadın ve erkek ayrı, taziye evi, abdesthane, Diyanet yayınları, Kuran-ı Kerim kurs yeri, kısacası bir camide olması ve bulunması gereken her şey olacaktır.

Cami altında yine alışveriş merkezi ve dükkânlar olacaktır. Bu caminin oluşmasında arazi bağışında bulunan Şan ailesine teşekkür ediyoruz. Hacı Sait Şans büyüğümüzün adını yine bu camimizde yaşatacağız.” Açıklamasında bulundu.

Sevilen Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu’nun ilimiz ve bölgemiz için çok parlak ve faydalı farklı projeleri de mevcuttur. Cami yıkımlarında beddua edilir ama biz bu camimizin yıkımında katkısı olanlara dua ediyoruz. Bu yıkım yeni bir hizmet ve ilimize anlamlı bir armağandır. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde maddi ve manevi desteklerimizle HACI SAİT CAMİMİZİ yeniden yaşatacağız…

Bu cami gerçeğini gündeme taşıdığım için önceki müftüden hakaret, yeni müftümüzden teşekkür aldım. Her ikisine de evet diyorum ve herkesi kampanya dahilinde yardıma davet ediyorum.

e0d65d96-f6d2-4c47-9fda-dfd2954503da.jpg

Bu yazı toplam 3621 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim