• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN BEKLENTİMİZ!

Hakan Taş

Halk Eğitim Merkezi Hakkari’de bacası olmayan fabrikamızdır. Bünyesinde yüzlerce branş ile binlerce kişiye aş ve iş imkanı veren önemli bir kurumdur. Yani hastaneden sonra insanların en fazla giriş ve çıkış yapıldığı kamu kurumudur. Aslında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı değil bağımsız bir kurum olmalıydı. Bakanlığa ’da bu bir önerim olsun belki ilerde böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyarlar.

Halk Eğitim Merkezi ile ilgili ciddi önerilerim var. Ama öncesinde onlara göre doğru bize göre yanlış ve eksik olan bazı kuralların acil değişmesinde fayda var.

Mevsimlik olarak her yıl usta öğretici alımı yapılıyor. Bunlar ders ücreti karşılığında sigortalı ve asgari ücretin altında bir rakamla çalıştırılıyorlar. Şartlar çok ağır. Kurs açacak olan kişi önce bir daire kiralayacak. Sonra içini malzeme ile dolduracak. Sonra öğrenci temin edecek ve bunlar eşini, çocuğunu, evini ihmal edip tüm gün orada bulunacaklar.

Halk Eğitim bünyesinde bir de kontrol ekibi var ki bu ekip sessiz, haber vermeden, gizli denetime çıkar baskın yaparlar. Öğrencisi eksik olan, şartlarında zayıflık görünen kurs yerleri uyarılır bu tekrar ederse kapısına kilit kendisine de çıkış verilir.

Halk Eğitim bünyesinde çalışan yüzlerce kişi evli barklı olup aile geçindiren kişilerdir. Aldıkları ücret en fazla 15 bin liradır. Çalışma saatleri resmi tatil günlere denk geldiğinde bu rakam bazen 12 bin liraya kadar düşebiliyor. Malum Hakkari merkezde kiralar sadece 6 binden başlıyor.

Şimdi bu önemli soruna çözüm önerimi sunuyorum. Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, valiliğin de katkılarıyla bir tekstil fabrikası kurulmalıdır. Usta öğretici, eğitmenler ve öğrencileri bu fabrikada çok muazzam üretim yapabilirler. Üretilen giyim malzemeleri Hakkari ve çevresindeki tüm okullarda tesbit edilecek olan fakir öğrenci ve ailelerine hediye edilir. Nitekim geçen yıl İŞGEM’de üretilen giyim malzemeleri Nazif Tatlı ve bazı usta öğreticiler tarafından birkaç okul öğrencilerine dağıtıldı. Öğrenci ve aileleri de çok mutlu oldular.

Şırnak’ta bir çok değişim ve kalıcı hizmete imza atan kardeşimiz Nurettin Yılmaz, bu önerimi projelendirerek yeni eğitim ve öğretim yılında müthiş bir başlangıç yapabilir. Halk Eğitim dediğimiz kurum denetleyen, kusur arayan, işten çıkartan, kurs yerine kilit vuran, gariban çocukların ekmeğine göz koyan değil, Hakkari’deki işsizliği azaltan, üreten, kadın girişimcilerin yanında yer alan kurum olma özelliğini korumalıdır. Usta öğretici ve eğitmenler sizden korkan değil, sizinle büyüyen, gelişen, yeni başarılara imza atan bireyler olsun.

Marangoz, fayans, boyacılık, kaynakçılık ve benzeri gibi branşlarda ilimizde kalifiyeli eleman bulunamıyor. Bunlara yönelik eğitimler arttırılsın.

Ve son olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlar taşeron adı altında kadrolaştı Halk Eğitimi bünyesinde çalışanlar yerinde sayıyor.

Başarılı Valimiz Ali Çelik, sevilen müdürümüz Nurettin Yılmaz’dan Halk Eğitim’i acil ameliyata almalarını bekliyoruz. Çünkü İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nden başka ekmek kapımız yok…

Bu yazı toplam 5140 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim