H. Aziz Hatipoğlu

H. Aziz Hatipoğlu

İSTANBUL!

İSTANBUL!

İstanbul… Türkiye’nin gözbebeği ve en büyük metropolşehridir İstanbul.

İstanbul… Gerek Bizans’a ve gerekse Osmanlıya yüzyıllarca başkentlik etmiş, çağ açmış ve çağ kapatmış her bir karış toprağı tarih kokan şehridir İstanbul.

İstanbul… Peygamberimiz Hz. Muhammed’in(s.a.s.) sancaktarı Eyüp Sultan’ı bağrında saklayan şehridir İstanbul.

İstanbul… Şairin tabiriyle her bir karış toprağına Acem Mülkünün feda edileceği şehridir İstanbul.

İstanbul… Asya ve Avrupa’yı birbirine boğazdaki gerdanlıklar gibi köprülerle bağlayan dünyanın en nadide şehridir İstanbul.

İstanbul… Türkiye nüfusunun beşte birini bağrında barındıran ve Türkiye’ye gerek ekonomik ve gerek siyasi olarak yön veren şehridir İstanbul.

İstanbul… Bir Türkiye yıkılırsa -ki Allah Korusun- İstanbul’un tek başına Türkiye’yi ayağa kaldıracağı ama bir İstanbul yıkılırsa Türkiye’nin bir daha kuramayacağı şehridir İstanbul.

İstanbul… İstanbul’un hapşırdığında Türkiye’nin nezle olacağı şehridir İstanbul.

İstanbul… Türkiye’nin ihracatının büyük oranda gerçekleştirildiği, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve dünyanın üçüncü büyük Havalimanının olduğu şehridir İstanbul.

İstanbul… Şairlere ilham olmuş, sinesinde laleler yetiştirip dünyaya salmış, nice âşık maşuku buluşturmuş, edebiyat ve sanat dallarının merkez şehridir İstanbul.

İstanbul… Yedi tepeli ve ilim irfan yuvası şehridir İstanbul.

İstanbul… Daha sayamayacağım kadar özellikleri bağrında barındıran bu metropol şehir şimdi de 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlerle bir kez daha tüm Türkiye’nin ve dünyanın konuştuğu, gündeminde birinci sırada yer aldığı şehridir İstanbul.

İstanbul… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinden sonra Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına kadar Türk Siyasi Hayatına yön verdiği şehridir İstanbul.

İstanbul… CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından sonra CHP’nin başına geçildiği şehridir İstanbul.

İstanbul… Öyle bir önemi olan bu şehir şimdi de Cumhur İttifakı ile Millet ittifakı adaylarının 31 Mart 2019 Pazar günü Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için yarıştığı ve %02’lik bir oy farkıyla Millet adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi önde götürdüğü ama henüz mazbatasını alamadığı şehridir İstanbul.

İstanbul… Bu seçimin sonuçlanmaması nedeniyle Türkiye ekonomisinin tökezlediği, Türk Lirasının %4,5 değer kaybettiği, Akaryakıt fiyatlarının arttığı ve faizlerin %22,2’ye yükseltildiği bir sonucu doğuran sebeplerin başındadır İstanbul.

Ak Partinin itirazı üzerine on günden fazladır bazı ilçelerinde oyların ve geçersiz oyların yeniden sayıldığı bu şehir tam bir muamma durumuna soktu Türkiye’yi.

YSK’nın Büyükçekmece Belediye başkanlığı için Ak Partinin yaptığı itirazı kabul etmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkındaki son kararı ertelemesi bu durumu çok net ortaya koydu.

Bir yandan mağdur olduğunu söyleyip kazandığı halde mazbatasının verilmediğini iddia eden CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve diğer taraftan seçimde çok büyük usulsüzlüklerin yapıldığını ve seçimim yenilenmesi gerektiğini dile getiren Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı.

Kutuplaşmaya, ak ile karanın karıştığı ve dışarıdan olumsuz izler bırakan İstanbul seçimleri maalesef Türkiye’nin önündeki en büyük sorun gibi duruyor.

Bunun böyle olmaması gerekirdi.

İktidardaki Ak Partinin her türlü önlemi aldığı ve seçimlere hiçbir şaibenin karışmayacağı söylenmekteydi.

Gelinen noktada bunun böyle olmadığı görüldü ve şaibe ile seçim usulsüzlükleri ayyuka çıktı.

İstanbul seçimlerinin bir an önce sonuçlanması İstanbul kadar tüm Türkiye’nin merakla beklediği bir durum.

Türkiye’yi daha fazla germeden bu seçim sonuçlanmalı.

 

 

 

Bu yazı toplam 2572 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
H. Aziz Hatipoğlu Arşivi

SAVAŞLARIN FARKI VAR MI?

28 Şubat 2022 Pazartesi 23:14

BİR KAR FESTİVALİNİN ARDINDAN…

13 Şubat 2022 Pazar 17:07

BİR KIŞ MASALI

26 Aralık 2021 Pazar 17:38

SEVMEK, GÜLÜMSEMEK VE KİŞİLİK…

23 Kasım 2021 Salı 21:59

MARİFET İZ BIRAKMAKTA…

27 Eylül 2021 Pazartesi 09:46

SÖMÜRGE ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİ!

13 Mayıs 2021 Perşembe 22:16

TEFE VE TEFECİLİK

27 Nisan 2021 Salı 08:29

TEKAÜT AMİRALLERİN VATAN AŞKI!

12 Nisan 2021 Pazartesi 12:29

KALACAK HOŞ BİR SADA!

18 Mart 2021 Perşembe 15:06