• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kürt istemem

Hakan Taş

Çok ürkütücü bir başlık değil mi?

Irkçılık bu kez sokakta değil stüdyoda yaşandı.

Bir TV programında yayınlanan izdivaç programında yaşananlar büyük tepki topladı.    Gelin adayı Duygu, damat adayları hakkında “Kürt istemem” yorumunda bulununca stüdyodan kovuldu. TV kanalları gündüz kuşağında izdivaç programlarıyla adeta birbirleriyle yarışıyorlar. En çok izlenen ise Esra EROL ile izdivaç programıdır.

Beş saat süren programa dünyanın dört bir yanında ikinci baharını yaşamak isteyenler katılıyor. Gelin ve damat adayları kriterlerini anlatarak uyumlu eş arayışına giriyorlar.   Evlenmek için başvuran Duygu isimli genç ve güzel bir bayan bir erkekte aradığı özellikler yerine önce ırkçılık yaparak “Kürt istemem” deyince kıyamet koptu. Stüdyoda Iğdır’lı sadece bir kürt kızı vardı ama başta sunucu Esra EROL olmak üzere herkes tepki gösterdi.

Irkçılığın yanaşamadığı tek güç “Aşk ve sevgidir.”…

İnsan sevdi mi renk ve kimlik dinlemez.

Hakkari’den Edirne’ye evlilik yapmış, hayatlarını birleştirmiş milyonlarca kişi vardır. Kurşunun adres sormadığı gibi aşk da ırkçılık sormaz ve dinlemez. Duygu hanım gibi düşünen çok kişi vardır. Bu zihniyetler yüzünden demokrasi anlayışından yoksun, üzerimizde dolaşan kara bulutlarla yaşamaya mecbur bırakılıyoruz.

Sadece son iki yıl içinde yüzlerce Hakkari’li gencimiz Kürt olmayan kızlarla hayatlarını birleştirdiler. “Biz batılı veya Kürt olmayanla evlenmeyiz” demediler. Televizyonların öğle kuşaklarını kaplayan izdivaç programlarında gafların ardı arkası kesilmiyor. RTÜK’ün gücü ancak bizim gibilere yetiyor. Metin Tekçe ve Sebahattin Sıvacı’yı eski radyomda konuk ettiğim için iki defa kapatıldım.

Sen Kürtsün sana ev vermem,

Sen Kürtsün sana iş vermem,

Sen Kürtsün sana unvan vermem gibi sözleri çok duymuştuk fakat  ben “Kürt koca istemem” diyeni de ilk kez duyduk. Renk, din, dil ayrımı yapan herkesi eleştirmeliyiz. İnsana insanca değer vermeyenleri de dışlamalıyız. Bu duygularla Esra EROL hanımefendiyi duyarlılığından dolayı tebrik, Duygu hanımı da kınıyorum…

         

          

 

 

 

Bu yazı toplam 2169 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim