• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

MERZAN’DA “SEHER” VAKTİ !

Hakan Taş

Bir seher vaktinde Merzan’a yürüyüşe çıktım. Merzan Mahallesi Hakkari’mizin tatil beldesi, başkenti, güzelliğidir. Yemyeşil ağaçlar, koku saçan çiçekler, dalında iştah açan meyveler, yormayan yokuşu ve temiz havasıyla Merzan’da ilgimi çeken güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Altı ay önce Kazım Karabekir İlköğretim Okulunu ziyaret etmiştim. Okulun arka bahçesi bir köy tarlasını andıran yeşillik ile süslü iken ön bahçesi toz ve topraktan geçilmiyordu. Yağışlı havada bu durum çamura davetiye çıkartıyordu. Okul Müdürü Seher Orakçı’nın başvurusu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ve Sayın Valimizin yardımlarıyla okul bahçesine parke taşı döşendi.

2baabd21-3c2f-433b-ba08-3a97c791a962.jpg

Bu durum mahalle sakinlerini, öğretmen ve öğrencileri oldukça mutlu etti. Yol üstü okul idaresine uğrayarak selam vermeden geçmek istemedim.  

Seher Orakçı, iki yıldır bu okulumuzda müdür olarak görev yapmaktadır. Daha önceki yıllarda da eline boya badanasını alarak okulu renklendiren, kazma ve kürek alarak kusurları örten, çocuklar daha iyi bir ortamda eğitim görsünler diye her ihtiyacını kendi imkanlarıyla temin eden fedakar bir eğitimci… Kendisinin bu denli iyimser ve yardımsever olması okula desteği de arttırıyor.

899eb122-f21c-4530-9a4a-da8909155652.jpg

Kapı, pencere, teknik malzeme, kitap, lazım olan her şeyi istiyor ve temin ediyor. Onu güçlü kılan şeylerden biri de mütevaziliğidir. “Müdürümüz Bilal Gür, bizi ve her okulu her zaman denetleyerek sorunlarımızı dinliyor ve çözüyor. Halkımız eğitim konusunda çok hassas ve duyarlı. Biz herşeyi kurumumuzdan değil kendi imkanlarımızla da çözmek istedik.

Ön bahçe için Belediyemize müracaat ettim. Belediye Başkanımız Sayın İdris Akbıyık talimat vererek bize çok anlamlı bir destek sunmuşlardır. Mahalle sakinleri ve öğrencilerim adına sayın Milli Eğitim Müdürümüz ve Valimize teşekkür ediyorum” diyerek sevincini paylaşıyor.

Merzan’da bir seher vakti Seher Orakçı ile görüştükten sonra yukarı doğru yürümeye devam ediyorum. Belediye Başkan Vekili Hamit Zibek ile karşılaşıyoruz. Her zamanki telaşlı haliyle. Giydiği beyaz gömleğindeki toz toprak izleri, şakağında damla damla dökülen teriyle yakalıyorum.

Merzan Mahallesi son 70 yıldır ilk kez alt yapı hizmeti görüyor. 4 kilo metre yol parke taşlarıyla döşetilerek çamurdan kurtarılıyor. Hamit Zibek’de her zamanki gibi suskun, mütevazi ve sadece, “Biz sayın valimizin emir ve talimatlarıyla hizmet ediyoruz. Kısa süre içerisinde 4 kilometrelik yola döşeme işini bitiriyoruz.” Diyerek  çalışmasını sürdürüyor.

Bu yazı toplam 1744 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim