NAİF ÖNAL; “BİTKİLERİN ANA DAMARI SU’DUR”

Zirai Donatım Kurumu, her daim çiftçinin yanında olan, çiftçilere düşük faizle araç satışı yapan, destekleyen ve denetleyen bir resmi kurumdur.

Türkiye Zirai Donatım Kurumu 1963 yılında kuruldu. Rahmetli Cemil Önal, bu oluşumun kurucu üyesi olup aynı yıl Hakkari’de şubesini resmen açmıştır.

Vefatından sonra oğlu Naif Önal, tüm üyelerin tam desteğini alarak yıllardır bu hizmeti devam ettiriyor. 5 bin 687 üyesi var. 2.200 kişi çiftçi kayıt sisteminde kayıtlıdır.

Naif Önal, sadece çiftçilerin temel sorunlarını değil ilimiz ve bölgemizin tüm sorunlarına duyarlı ve cesur bir kişiliktir. Gitmediği köy, mezra kalmadı. Tanımadığı çiftçi ve emekçi yoktur. Haksızlığa karşı dik duruşu onu her seçimde tek aday olarak yeniden seçilmesini sağlıyor.

Geçenlerde HATSO’da STK başkanlarıyla bir arada toplandık. Kendisi sohbetiyle ortamın havasını değiştirdi. Ağzında çıkan her lafın haklılığı vardı ve onu büyük bir dikkatle izledim. Peki Önal neler söyledi. Onu kızdıran ve üzen şeyler nelerdi? Eminim sizler de hak vereceksiniz. İşte haklı sitemleri; “Bitkilerin ana damarı sudur. Suyu da kirletiyoruz. Temiz su kalmadı. Kanalizasyon dereye akıyor.

Eskiden üzümcü veya her hangi bir köyden geçerken yol üstü meyve sebze alırken yıkamadan yerdik. Şimdi meyve ve sebzeyi defalarca yıkıyoruz ona rağmen içimiz sinmiyor. Bitki ve hayvanlar için de sulak alan kalmadı. Su harmanlarımız da yok. Dünya sadece insanlara ait değil ki. Her canlıyı hesaba katmalıyız. Bitkilerin de ana damarı sudur.

Çukurca yolunda çöpler yakılıyor. Etrafa yayılan duman ve pislik kanser yapıyor. Geçenlerde nefsi tükenen bir gurup ceylan görünmüş. Birkaç avcı onları vurmak için bölgeye gitmişler. İnsan onlara bakmaya kıyamazken sizler nasıl vurursunuz.”…

Naif Önal, tüm bunları yüksek ses tonuyla sitemkâr üslupla haykırınca doğrusu dinlerken etkilendim. Hepimize dokunan yanlışlardan bahsediyor. Çevresine karşı öylesine duyarlı ve titiz ki, söylemlerini ve sitemlerini ciddiye almalıyız.

Sen çok yaşa can başkan…

whatsapp-image-2024-09-12-at-12-18-39.jpeg

Bu yazı toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

YOL-SU-ELEKTRİK!

11 Kasım 2025 Salı 09:56

Yeniden refah ile yenilikler!

07 Kasım 2025 Cuma 10:59

Başsavcımız Baştacımız !

03 Kasım 2025 Pazartesi 12:50

1 VALİ 45 MUHTAR!

21 Ekim 2025 Salı 12:41

Üniversitemizden güzel hareketler!

20 Ekim 2025 Pazartesi 11:08

Pervin Buldan Namusumuzdur!

17 Ekim 2025 Cuma 12:52

ABARTMIYOR MUYUZ?

14 Ekim 2025 Salı 13:25

Yılmaz: “Kara bulutlar dağılacak”

13 Ekim 2025 Pazartesi 12:34

Hakkari zengin şehir!

17 Eylül 2025 Çarşamba 13:22