Orhan ağa: “İran savaşı hepimizin sorunudur”

Pinyanişi Aşiret Lideri Orhan Piruzbeyoğlu kısa bir süre önce Ankara’da bir ameliyat operasyonu yaşadı. Taburcu edildikten sonra da tam iyileşemeden Hakkâri’ye döndü. Rahmetli babasının yolunda ve izinde yürüyerek liderlik sıfatını çok iyi koruyan, toplumun her kesiminde sevgi ve saygı gören Orhan Ağa’yı Biçer Mahallesindeki evinde ziyaret ediyoruz.

Her daim ofisinde ve evinde hiç yalnız kalmayan, sohbetinde ve sofrasında misafir eksik olmayan Orhan Piruzbeyoğlu’na hem geçmiş olsun hem de bayram ziyareti gerçekleştirdik. Hastalık ve tedavi sürecini anlattı ve sözlerine şunları ekledi: “Ameliyatın 1 saat sürebileceğini düşünmüştüm. 5 saat sürdü. Bir müddet daha Ankara’da kalmam istendi.

d3c6a666-8506-4574-9564-7dddc5715bda-jpg-2

Oradan sıkıldım ve bandajla Hakkâri’ye döndüm. Ben oradayken ameliyat öncesi ve sonrası telefonum hiç susmadı. Ben geldikten sonra da her kesimden insanımız sağ olsunlar beni evimde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunuyorlar. Bu ziyaret ve dayanışma bana ilaç gibi geliyor. Allah herkesten razı olsun.”

Orhan Ağa, Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor. Yerinde ve özünde de doğru mesajlar veriyor. Sohbetin konusu savaş olunca hemen devreye giriyor: “İran savaşı bir dünya meselesidir. Bir taraftan can kaybı, ekonominin çökmesi, petrol alt yapısının zarar görmesi, kimyasal silah kullanımının yarattığı uluslararası tepki, bölgesel güç dengelerinin uzun süre istikrarsız kalması, yani kısacası bugün İran’ın dâhil olduğu bu savaş yalnızca bölgesel değil küresel sonuçlar da doğuruyor.

İran, aslında çok köklü ve güçlü bir devlettir. Bu saldırı savaştan çok dünyada tepki toplayan açık bir katliamdır. Sınır ülkelerinde güvenlik tehdit altında, geniş çaplı Orta Doğu çatışmasına dönüşme riski de var.

Tıpkı Suriye gibi büyük göç ve kaçış dalgası da başladı. İran’ın rejimle yönetilmesi, insanların hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması tabiki tartışılır fakat ABD ve İsrail’in bu ani saldırısı ve izlediği politika tamamen yanlıştır. Her savaşın mağdurları çocuklar ve kadınlardır. Hiçbir savaşın benimsenecek iyi tarafı yoktur. Türkiye ise bu savaşta ve her savaşta arabulucu duruşuyla, yapıcı ve barışçıl çabalarıyla sağlan bir duruş sergiliyor. Umuyoruz ki ateşkes sağlanır ve bu katliama son verilir”…

Orhan Ağa, tüm misafirlerine hem sıcak çay hem de sıcak sohbet ikram ediyor. Ameliyatlı olmasına rağmen sohbetine espri katarak misafirlerini gülümsetiyor.

Hakkâri ve çevresinde hem düğün hem de taziye ziyaretlerinde her zaman halkın yanında olan Orhan Piruzbeyoğlu’na geçmiş olsun ziyaretleri de devam ediyor.

Kısa bir ziyaretin sonunda müsaade isteyerek evinde ayrılırken dış kapıda hepimizi büyük bir nezaket ile uğurluyor…

Bu yazı toplam 238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

Van’da yaşayan Hakkarililer!

09 Mart 2026 Pazartesi 10:46

BRAVO İHH!

24 Şubat 2026 Salı 13:38

CHP VE İSTİFALAR!

18 Şubat 2026 Çarşamba 13:05

Bir Vali'den fazlası

17 Şubat 2026 Salı 14:55

ENİŞTEYE VEDA YEMEĞİ!

15 Şubat 2026 Pazar 12:33

Kırıkkale-Hakkari kitap kokusu!

09 Şubat 2026 Pazartesi 10:57

Cancağızım!

03 Şubat 2026 Salı 12:01

Hakkari’de Rojava toplantısı!

02 Şubat 2026 Pazartesi 12:39

HAKKARİ BENİM SEVDAM!

27 Ocak 2026 Salı 12:51

Taziyelerimiz için ufak bir önerim!

19 Ocak 2026 Pazartesi 12:30