• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

ÖZTEPE; “BİZ MİLLİYETÇİ DOĞMUŞUZ”

Hakan Taş

MHP Hakkari il teşkilatı ile öğretmenevinde kahvaltıda buluşuyoruz. İl merkezinde görev yapan gazeteci arkadaşlarımın çoğu il dışında, başka haber takibinde ve farklı toplantılarda oldukları için kahvaltıya katılım sağlayamadılar. HABER HAKKARİ Sahibi İsak Ertuş ve Halkın Sesi Gazetesinde Metin Keskin ile birlikte üç kişi davete iştirak ettik.

İl Başkanı Fatih Öztepe eşi İfakat Öztepe ile birlikte bize ev sahipliği yaptı. MHP Basın Yayın Medya ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kevser Yılmaz, Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nadir Yılmaz, Başkan Yardımcısı Behçet Ertuş, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Çelik ile birlikte soğuk bir havada sıcak bir sohbet ile bir araya geliyoruz.

Gazeteci arkadaşlarımın haklı gerekçeleri olsa da gelmeyişleri başkan Öztepe ve dava arkadaşlarını üzdü. Çünkü 50 kişilik hazırlık yapılmıştı ve MHP’nin il merkezinde basın mensuplarıyla ilk buluşması olacaktı.

Kahvaltı masamızda çok çeşit olsa da tıpkı dışarıdaki hava gibi soğuk bir hüzün çöküverdi herkese. Başkan Öztepe, bizi kahvaltıya buyur ederek, afiyet olsun diyerek şu sözleri sarf etti; “Biz bir bütünüz. Edirne’den Derecik’e kadar bu coğrafyanın çocuklarıyız. Birbirimizi siyasi görüş farklılığından dolayı ötekileştirmemeliyiz. Farklı görüş ve düşünce zenginliğimizdir. Bizi bazı düşünceler faşist diye tanımlanıyor.

Oysa biz doğuştan milliyetçi doğmuşuz. Aile içinde, köyümüzde, aşiret içerisinde, yaşadığımız yerde milliyetçi duygularımız kabarık hareket etmişizdir. Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi Milliyetçi-Ülkücü Hareket, bir ihtiyacın, doğal bir toplumsal refleksin sonucunda şartların husule getirdiği yarım asırlık siyasi cereyandır. Temel hedefimiz halkın refah ve huzurudur.

Biz herkesi kucaklayan, birleştirici ve hizmet aşkıyla dolu bir partiyiz. Gazeteci arkadaşlarımız ne niyetle olursa olsun gelmeyişlerini üzüntüyle karşılıyorum. Basın hepimizin gözü, sesi ve kulağıdır. Her parti ve düşünceye eşit mesafede olmalıdır. Amacımız ilimizi ve ülkemizi kalkındırmak ise birbirimizi doğru tanımalıyız” Dedi.

 Başarılı bir gazeteci geçmişi olan başkan yardımcısı Kevser Yılmaz ise kahvaltı sohbetine farklı duygular katarak şöyle devam etti; “Bu bir dayanışma ve birbirimizi yakından tanıma kahvaltısıydı. Eski partili olsak da yeni il teşkilatıyız. Nezaket gösterip geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.

Gerekçe ne olursa olsun gelemeyen arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Bizi eksik ve yanlış tanıyanlara kendimizi kanıtlayacağız. Hakkari benim öz vatanım. Burada bulunmaktan ve böylesine onurlu bir görev üstlenmekten mutluyum.”

Bu özel programa eşiyle birlikte katılan Başkan Öztepe, şaka dolu hikayeleri ve hoş sohbetiyle kahvaltıya ayrı bir tat kattı. 13 yıl boyunca eşine büyük bir aşk ile bağlandığını belirten Öztepe, “Her başarılı erkeğin yanında ve gönlünde güçlü kadın vardır. Bu anlamda eşim İfaket hanıma çok şey borçluyum” dedi.

MHP Hakkari’de 1993 yılında kuruldu. İlk başkanlığı Fatih Öztepe’nin babası Tahir Öztepe yaptı. Daha sonra  Fevzi Özbek-Timur Yoldaş-Sabri Gündoğan ile devam etti. Fatih Özbek’ten de Fatih Öztepe’ye parti zor şartlar altında yaşatıldı. Başkan Öztepe, partiye güç veren, sahiplenen herkese minnet duygularıyla teşekkür etti. Dayanışma turları kapsamında parti teşkilatı ile birlikte sürekli halk ile içiçe  ve sahada olduklarını da hatırlattı.

Davet edilen her oluşuma basın olarak katılım sağlıyoruz. MHP il yönetimine nazik davetlerinden ötürü de teşekkür ederek öğretmenevinden ayrılıyoruz. Yönetim bizi asansöre kadar eşlik ederek uğurluyor.

Bu yazı toplam 679 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim