• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Spor camiası ve doğal afetler…

Murat Taş

Doğal afet; genellikle insanların kontrolü dışında gerçekleşen ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğa olaylarıdır. 

Bu olaylar, çoğunlukla kısa sürelerde gerçekleşir. Başladıktan sonra insanlar tarafından engellenemez. 
Doğal afetleri önlemek insanoğlunun elinde olan bir durum değil; fakat insanlar bazı önlemlerle can ve mal kayıplarını önleyebilir veya azaltabilir.

Deprem, heyelan, erozyon, sel, taşkın, çığ ve bunlara benzer nice doğal afetler, ülkemizde sıkça karşılaştığımız doğal afetlerdir.

İlimiz Hakkâri 1.derece deprem riski olan illerden biri, bunun yanında çığ olaylarına da müsait bir yerleşim.
Hakkâri geçmişte yaşadığı deprem ve çığ olaylarıyla büyük yıkımlar ve acılar yaşamıştır.

Aynı şekilde ülkemizde büyük açılar yaşamış son olarak Elazığ, Malatya depremleri ve komşu ilimiz Van Bahçesaray’da yaşanan çığ olayı.

Van ve Elazığ’da yaşanan depremlerde en büyük kahramanlığı gösteren Jandarma kurtarma, Afad, Kızılay, Akut, Umke, sayısız canları kurtaran, hepimizin gönlünde taht kuran arama kurtarma ekiplerimizdir.

Hakkâri AFAD İl Müdürlüğü ve tüm kurtarma ekipleri bu konu üzerinde büyük bir çaba göstermekte son olarak modern bir çağrı merkezi olan 112 ilimizde açılması ilimizde afet ve ilk yardım konusunda gelişmekte olduğunun en büyük örneğidir.

Hakkâri genç bir nüfusa sahip bunun yanında sporcu potansiyeli yüksek bu türlü doğal afetlerde ve ilk yardımlarda bu sporculardan yararlanmalı, sporculara gereken eğitim verilmeli, bunun yanında spor camiası bu konuda bilinçlenmeli ve başlatılan afad gönüllülük projesine destek vermeli.

Yaşanacak bir afet durumunda spor kulüplerinde, sporculardan yararlanmalı arama kurtarmanın yanında olay anında insanlara yardımcı olmaları kurtarma ekiplerinin yanında yer almaları, toplanma alanlarında insanlarımıza yardımcı olmaları yani her türlü insanı yardımlarda bu camianın neferlerinden yaralanabilir. 

Spor camiası olarak her zaman bu türlü afet ve olaylarda başta Ülkemiz ve ilimizin koşulsuz ve menfaatsiz olarak yanında olduğumuzu, bu konuda spor camiası ve sporculara seminer ve eğitim verilmeli, gereken olanaklar sağlanmalı.

Bu yazı toplam 3058 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim