• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Yakışıklı kaptan

Murat Taş

Bülent ÇALLI, klas futbolu, beyefendiliği, yakışıklılığıyla dikkat çeken renkli bir simaydı. Siyasette de bir dönem Belediye Başkanlığına aday olan Çallı, işi gereği Hakkari’den ayrılarak Ankara’ya yerleşti. Futbol dizimize Bülent Çallı ile devam ediyoruz…

bulent-calli.jpg

Bülent Çallı kimdir kendinizi tanıtırımsınız?

1965 Yılında Hakkâri’de dünyaya geldim. İlk orta ve Liseyi Hakkâri’de okudum. Uzun zamanlar Hakkâri’de amatör ve profesyonel futbol oynadım. Futbolu bıraktıktan sonra iş hayatına girdim.

eski-yillar-1.jpg

  Futbol hayatınız ne zaman başladı ve ilk oynadığınız takım hangisi oldu?

1976 Yılında futbola başladım. Futbolu bana sevdirten, üzerimde emeği olan halamın oğlu ayrıca zamanında çok iyi bir futbolcu olan eğitimci değerli abim Lütfü Keskin, Necdet Çetin ve Selahattin Aykut’un katkılarını asla unutmam. Hamam spor, Sümbülspor, Zapspor alt yapı takımlarında oynadım. Yetenekli ve güçlü fiziğimle A takımda da oynamaya başladım. Ayrıca kayak yapmayı da çok severdim. Hakkâri’de İl birinciliklerim ve şampiyonluklarım var. Kayak yarışmasında ayağımı kırmıştım inatla mücadele ettim ve Hakkâri’de yıldızlar arası il birincisi oldum.

Hakkâri Lisesinden arkadaşlarım Gençlik Sporu kurarak bende o takımda futbol oynamaya devam ettim. Hakkâri spor ilk kez profesyonel lige girince ilk profesyonel futbolcularından biriyim. Amatör ve profesyonel futbol hayatımda sayısız gollere imza atmışımdır. Ardından iş hayatına atıldım yeşil sahalara noktayı koydum.

eski-yillar-2.jpg

 O zamanın şartları imkânları ve arkadaşlık ortamı nasıldı?

Futbol oynamak için şartlarımız çok zordu her şeyi kendimiz karşılardık. Gerek Hakkari’deki maçlara gerekse deplasman maçlarının tüm masraflarını kendimiz kendi harçlıklarımızdan karşılıyorduk. Zaten saha topraktı çamur içinde oynardık. Yağmur yağdığı zaman EİE idaresinden vidanjör getirir sahadaki suyu ancak öyle çekerdik. Bazen şu anki Şehir stadı onarım için kapatılırdı maçlarımızı şu anki Şehit Selahattin ilköğretim okulunun yanındaki alanda oynardık. Zaten ben kendi memleketimde kendi seyircim önünde çim sahada futbol oynama fırsatım olmadı. Ama çok güzel arkadaşlık ortamımız vardı herkes birbirine saygılı idi birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindik.

eski-yillar-3.jpg

Halkın futbola bakışı nasıldı destekleri varmıydı?

Halkın futbola bakışı harikaydı hemen hemen her yaş grubunda seyirci vardı. Maçlarımızı çok kalabalık seyirci kitlesi izlerdi. İlin tek eğlencesi spor dallarıydı ve futbol başka bir tutkuydu. Hakkâri seyircisi ellerinden geldikçe yardımlarını esirgemezlerdi.

 eski-yillar-4.jpg

Gençlik spor ardından gençler birliği takımları Hakkâri’de hem güçlü bir kadrosu yetenekli futbolculara sahipti ayrıca sevilen bir takımdı neden yoluna devam etmedi?

Hakkâri spor profesyonel lige katılınca en iyi futbolcularını buraya verdi. Tabi devam edilseydi gençlik spor iyi yerlere gelirdi yetenekli sporculara sahipti Hakkari’de iyi bir jenerasyon(kuşak) yakalamıştı.

eski-yillar-5.jpg

Hakkâri sporu yani futbolunu takip ediyor musunuz?

İl dışından olmamdan dolayı ancak Hakkâri Haber TV sayesinde takip edebiliyorum.

bulent--resim.jpg

Hakkâri futbolu eski günlerine nasıl dönebilir?

Hakkâri futbolu tamamıyla ekonomiye bağlı iyi bir bütçe olursa ancak o zaman başarılı olur ve eski günlerine döner.

eski-yillar-6.jpg

Futbol yaşantınızda birkaç anınızı bizlerle paylaşabilir misiniz?

Hakkâri profesyonel lige çıktığı ilk sezonun kendi seyircimiz önündeki ilk maçımızdı.

Bingölspor çok iyi transferler yapmış ligin şampiyonluk adaylarından biri. O maçı Hakkâri spor 1–0 kazanmıştı maçın golünü de ben atmıştım. Seyirciler beni omuzlarına alarak taşıdılar o günü asla unutmam. İkinci anım ise Sümbül spor-Siirt spor 3.lige çıkma terfi maçıydı. Müsabaka 1–1 devam ediyordu bir pozisyon oldu Kaleciyle baş başa kaldım.

Gözlerimi açtığımda hastanedeydim.10 Dakika hastane kaldıktan sonra tekrar saha geldim takım yöneticisi Ömer Ertuş oyuncu değişikliği yapmamıştı. O pozisyonda ben golü atmıştım ve maçı 2–1 kazanmıştık. Siirt maçı için beni ve Aysal Erdoğan’ı özel olarak transfer etmişlerdi.

eski-yillar-7.jpg

Hakkâri Haber Tv spor köşemizi nasıl buldunuz beğeniyor musunuz?

Evet, sitenizi hele spor bölümünü takip ediyorum. Nostalji eski anıları ağabeylerimizi bizlere hatırlatmanız çok güzel inşallah bu başarınız böyle devam eder.

eski-yillar-8.jpg

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler varmı?

İlk önce size ve haber sitenize teşekkürler. Hakkari futboluna yaptıkları katkı ve emekten dolayı arkadaşlarım ve büyüklerim olan Sayın Süleyman Kaya, Salih Ertuş, Lütfü Keskin, Salih Yıldız, Yaşar Yüce, İsa Aşkan, Resul Kaya, Hasan Gür, Ahmet Çallı, Naif Çallı, Nejdet Çetin, rahmetli İbrahim Baş, Sacit Keskin, Edip Çümbüş, Şehmuz Yüzen, Selahattin Aykut, Aydın Gür, İlhami Kaya, Kerem Aksakal, Edip Sevmiş, Mustafa Ceyhan, Bahattin Ceyhan, Ali Abi, Mustafa Keskin, Orhan Keskin, İsmail Dinç, rahmetli Orhan Gültekin, Namık Çavuşoğlu, Mahmut Karabulut, Remzi Erkatlı, Zeki Noyan, Hüseyin Özkan, Nurettin Akdağ. Rahmetli İsa Bozkır ve Lokman Koyun, Hurşit Koyun, Remzi Sönmez, Ekrem Sönmez, Adnan Aykut, Murat sönmez, Veysi Yıldırım, rahmetli Lokman Elmas, ve ismini hatırlayamadığım tüm dost ve arkadaşlarıma büyük katkıları olan herkese sonsuz teşekkürler. Bu arada Hakkari futbolunun gelişmesine büyük emeği olan Kulüp Başkanları Müslih Turgut, Adil Okay, Halil Çallı, Selahattin Önal ve yönetici olarak çalışan Namık Yüzen, Ömer Ertuş, Şükrü Dinç, Hamdi Demiroğlu ve ismini şu an hatırlamadığım arkadaşlarımı Hakkari futboluna büyük emekleri olmuştur. Herkesin bayramını tebrik ediyorum.

eski-yillar-9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 11596 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim