• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

YILMAZ ERDOĞAN’A GAZINDE!

Hakan Taş

Yılmaz Erdoğan’ı anlatmaya gerek duymuyorum. Çünkü kendisini herkes tanıyor ve ne yaptığını iyi biliyor. Şöhreti yakalamak ve zirvede sabit kalmak zor iştir. Ülkemizde sanat sert ve kaygan zemin üzerinde yapılıyor. Düşmeden, darbe yemeden kalabilen yolunda yürümeye devam eder.

Yılmaz Erdoğan, başlı başına bir sanat fabrikatörü. Şair, Yazar, Yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, düşünür, akil adam ve en önemlisi bir Hakkari’li…

Dördüncü kar festivalimize annesi, babası, kardeşi, kızı, yeğenleri, kuzenlerini alarak, kapılarına kilit vurarak ailece geldiler. Dondurucu ve öldürücü soğuğa aldırış etmeden on binlerle kucaklaştılar. Anadolu Ateşi kar ve soğuğa rağmen sahne aldı.

Gazınde Kürtçe bir deyimdir. Türkçe anlamı “Sitem” dir. Yılmaz Erdoğan sahnede, “Bana gazınde ediyorsunuz. Sitem sevgiden doğar. Aslında sizi ihmal filan etmedim. Her türlü gazındeniz başım gözüm üstüne. Sizi seviyorum” dedi.

Halkın Yılmaz Erdoğan’dan iki sitemi var. Biri Hakkari’ye sık gelmeyişi, diğeri ise Hakkari’ye kalıcı yatırım yapmaması. Amcası Namık Erdoğan’ın adını taşıyan bir sağlık ocağı dışında herhangi bir yatırımları yok ama bana göre bize yaptığı ve yapacağı en büyük yatırım Hakkari adıyla dünyanın tanıdığı bir star olmasıdır.

Yılmaz Erdoğan ve Mustafa Erdoğan’dan Hakkari halkı adına iki şey istiyoruz;

a9d930d4-eb89-4d08-842f-30136016af5c.jpg

-İlimizde geniş kapasiteli kültür merkezimiz yok. Bin kişilik konforlu, donanımlı, çağa uygun teknik yapısıyla modern bir kültür merkezi projesine ihtiyaç var. “Yılmaz Erdoğan Kültür Merkezi” ismiyle adını da ölümsüzleştirmiş olur.

İkinci ricamız, Şehit Selahattin İlkokulu yanında bir üst geçite acil ihtiyaç duyulmaktadır. Burada yaşanan talihsiz kaza sonucu birçok çocuğumuz hayatını kaybetti. Adı “Yılmaz Erdoğan Üst Geçidi” olur.

Yılmaz Erdoğan, Hakkari kimliğiyle her zaman gurur duydu. Sanat mutfağında malzeme olarak hep kendi kültür ve yaşantısından beslendi. Hakkarili bir çok gencimize şöhretin kapısını araladı. Ekşi Elma-Vizontele ve buna benzer bir çok projesinde Hakkari’yi tanıttı ve sevdirdi.

Sayın Erdoğan, size gazınde ediyoruz çünkü sizi seviyoruz.

Bu yazı toplam 4027 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim