• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Merhum Abdurrahman Keskin için engelliler

Mesut Keskin

Benim için en acı günlerden bir tanesidir şu son bir kaç gün.Çünkü yeğeni olmaktan daima onur duyduğum, bölgeye mal olmuş köklü bir çınar maalesef geçtiğimiz Pazar geçirdiği kalp krizi sonucu  aniden aramızdan ayrıldı. Ben ilk defa bu acıya benzer bir acıyı 14 Ocak 2000 tarihinde yine yeğeni olmaktan gurur duyduğum merhum Av Cumhur KESKİN’İN ölümünde yaşamıştım. Ama şu bir gerçek  ki acı tekrarlandıkça sancısı hafiflemiyor,bilakis insanoğlu için her seferinde daha zor bir hal alıyor.Hele de kayıplarınızın her biri ayrı ayrı bu kadar kıymetli iken. Bahsettiğim iki kıymetli kayıp yani Önce merhum Cumhur KESKİN ve daha sonra da geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan rahmetli Abdurrahman KESKİN’İN vefatı bölgede ve Hakkari genelinde derin bir üzüntü yarattı.

sans-titre-1.jpgMerhum Abdurrahman KESKİN Hakkari’de Belediye Başkalığı görevi süresince ve sonrasında siyasi bir otorite olarak üstlendiği misyon itibariyle önce Hakkari’de gözle görülür hizmetlerde bulunmuş daha sonra da aktif siyasetle  bölgede önemli bir liderlik konumunda yerini almıştı.

Ancak ben bunların hiç birisinden bahsetmeyeceğim çünkü merhumun aramızdan ani ayrılışı son bir haftadır bölgede bir deprem etkisi yaratmış,normalde örf ve adetler gereği üç gün sürmesi gereken taziyenin yoğun katılımdan dolayı uzatılması söylediklerime ziyadesiyle bir kanıttır. Benim asıl bahsedeceğim konu merhum amcam Abdurrahaman KESKİN’E şahsım ve temsil ettiğim Bedensel Engelliler Derneği camiası adına bir vefa borcunun iadesidir.

2004 yılında Dernek başkanlığı görevini devir aldığımda dernek merkezi olarak sabit bir adresimiz yoktu. İstiklal Caddesi Eski Özel idare iş Hanında Derneğimize ait bir terzi atölyemiz vardı ve hemen bitişiğinde de merhum amcamın eskiden matbaa olarak kullandığı fakat daha sonra özel idareye kira vermek üzere başkasına kiraladığı iki odalı bir iş yeri vardı.

Ben de görevi devralmıştım ancak biliyordum ki sabit  bir adresimiz olmazsa basit bir tabela derneğinden öteye gidemeyecektik. Önce merhumun bilgisi dahilinde kendisine ait iş yerine eşyalarımızı taşıdık daha sonra tabelamızı taktık ve bir yıl sonra özel idare müdürlüğüne yüklü miktarda kira borcumuz birikti.Dernek olarak son derece zor durumda kaldık.

Yetkililerin bize sunduğu iki seçenekten birini tercih edecektik ya o kira borcunu ödeyip o merkezde kalmaya devam edecektik ki derneğin bu borcu ödemesine imkan yoktu sonuçta kapı dışarı edilecek ve haciz altına girecektik ya da merhum amcam kendi adına olan bu iş yerinden ve oradaki tüm yasal haklarından feragat edecek iş yerini kulanım hakkını derneğimize devir edecekti ki bizde o tarihten sonra özel idare encümen kararıyla o iş hanında her hangi bir bedel ödemeden ikamet edecektik.

Şimdi düşünün kaç insan ileride kendisine ciddi menfaatler sağlayacak bir iş yerinin tüm haklarından feragat ederek  bir derneğe üstelik çarşı merkezinin göbeğinde bir yeri devreder. Merhum Addurrahman KESKİN hiç düşünmeden önünü arkasını hesap etmeden sadece  Bedensel Engelliler Derneği Başkanı sıfatıyla  kendisine içerisine bulunduğumuz durumu ayak üstü ifade etmemle o iş yeriyle ilgili tüm haklarını yazılı bir evrakla Bedensel Engelliler Derneğine devretti. Merhum amcamın derneğimize bu önemli desteğine tüm dernek yöneticilerim ve bir çok engelli üyem tanıktır.

 Biz de rahmetli amcamın bu iyiliğine karşılık yaklaşık yedi yıl boyunca haftanın altı günü dernek merkezini açık tutarak ilimizde yaşayan sayısız dezavantajlı engellilerimizin her türlü sorununa olanaklarımız çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştık. Şunu anladım ki asıl lider yaptığı hizmetlerle,algı ve sezgileriyle toplumun her kesimine dolaylı ya da dolaysız olumlu sirayet edebiliyorsa işte o gerçek bir lider ve öncüdür. Bu tanım Abdurahman KESKİN’İ anlatan en kestirme yol olsa gerek.Rahmetlinin göstermiş olduğu bu duyarlılık   Hakkari’de yaşayan engellilerde  olumlu bir etki yaratmıştı.     

 Ne acıdır ki biz dernek olarak 2011 yılında bahse-konu merkezimizi yeni valilik hizmet binası inşa edilecek diye boşaltığımız günden beridir gitmediğimiz adam çalmadığımız kapı kalmadı ama koskoca ilde bir merhum Abdurrahman KESKİN bilincine ve duyarlığına sahip kimse bulamadık, son iki yıldır on iki yıllık geçmişi ve önemli hizmetleri olan   Bedensel Engelliler Derneği sırf bir merkezi yok diye resmen yok olma derecesine geldi. 

‘’İnsanlar öldükten sonra kıymeti bilinirmiş’’ sözü bizim için değil kıymet bilmeyenler için doğru bir deyim. Biz Abdurrahman KESKİN’İN tüm siyasi yaşamı boyunca son derece kaliteli ve olgun bir yaşam sürdürdüğünü, belediye başkanlığı süresinde  Hakkari’de gözle görülür önemli hizmetleri olduğunu, yaşadığı toplumun hassasiyetlerini çok iyi bildiğini,barış elçisi olduğunu, iyi-kötü herkesi sığdıracak kadar kocaman bir yüreği olduğunu,babacan tavrı ile gönüllerde taht kurduğunu tüm Hakkari halkı gibi biz de çok iyi biliyoruz.

Fakat toplumun zaman zaman görmezden geldiği engelliler olarak merhumun dikkatinden kaçmadığımızı bu yazıda ifade etme gereği duydum. Ben şahsım adına Merhum Abdurahaman KESKİN’İN yaşadığı şehirde yaşadığım için, onunla aynı havayı soluduğum için ve onunla aynı soyadını taşıdığım için son derece onurluyum,ayrıca Bedensel Engelliler Derneğine vermiş olduğu destekten dolayı tüm engelliler adına kendisini saygıyla anıyor ve Allahtan rahmet diliyorum.

 

Bu yazı toplam 9841 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim