• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

NE OLACAK ŞİMDİ!

H. Aziz Hatipoğlu

Yüksek Seçim Kurulu İstanbul seçimlerini 4’e karşı 7 oy çoğunluğuyla iptal etti.

Şimdi seçimler yenilenecek.

Ve seçim tarihi olarak ta 23 Haziran 2019 Pazar günü için karar alınmış bulunulmakta.

Bilindiği üzere 31 Mart 2019 Pazar günkü seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP adayı ve Millet Adayı da denilen Ekrem İmamoğlu ilk etapta 29 bin oy farkıyla kazanmıştı.

Ak Parti ve MHP’nin itirazları sonucu bu oy farkı 13 binlere kadar inmiş ve özellikle Maltepe ve Büyükçekmece ilçelerindeki seçim usulsüzlükleri gündeme gelmişti.

25 yıldır sağ kesim elinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın Refah Partisinden kazanmasıyla CHP’nin elinden alınmış ve ondan sonra bir daha CHP İstanbul’da bir varlık gösterememişti.

Nurettin Sözen zamanında ve İstanbul şehir merkezindeki çöp dağları ve haftalarca çöplerin toplanamaması, akabinde İstanbul’daki büyük su sıkıntısı ve en son İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İSKİ’nin o zamanki Genel Müdürü Ergun Göknel’in sevgilisiyle evlenmesi için eşine 500 milyon sus payı vermesi ve boşanması ve eşinin şikâyeti üzerine patlak veren rüşvet ve suiistimaller CHP’nin bu ilde seçimi kaybetmesinde çok büyük rol oynamış ve bir daha yani çeyrek asırlık bir zaman diliminde İstanbul hasreti doruğa çıkmıştı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde CHP İyi Parti ile Millet ittifakını kurmuş ve bunu dışarıdan başta HDP olmak üzere diğer sol partiler ve Refah partisi dirsek temasında bulunmuştu. Sultanbeyli Belediye Başkanı olan genç Ekrem İmamoğlu’nun CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi başta yadırganmış ise de tipik bir Karadenizli, halkla diyalogu iyi ve halkın değerleriyle barışık ve inançlı bir kişi olan Ekrem İmamoğlu karşısındaki rakibi ve yılların siyasetçisi Binali Yıldırım karşısında her ne kadar başta şans tanınmammışsa da daha sonraki zaman dilimlerinde gerek siyaset dili ve gerekse halktan biri olması onun kısa zamanda halk tarafından benimsenmesine ve sevilmesine vesile kılınmıştı.

Seçimi kazanmasının akabinde ve daha mazbatasını almadan Ankara’da Anıtkabir’e çıkması ve Anıtkabir defterine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yazması ve imzalaması çok eleştirilmiş ve aradan geçen iki haftalık bir zamandan sonra mazbatası kendisine verilerek görevine başlamıştır. Ancak gerek Ak Parti ve gerekse MHP’nin şikâyetleri sonucu seçim ile ilgili incelemeler devam etmiştir.

Ve gelinen noktada YSK kesin kararını vererek İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermiştir.

Bu karar İstanbul halkının gönlünde nasıl bir yankı yapacaktır?

Bunu 23 Haziran 2019 Pazar günü yenilenecek bu seçim sonuçlarından sonra İstanbul halkı söyleyecektir.

Tekrar halka gidilecek adaylardan Ekrem İmamoğlu “mağdur” edildiğini söyleyecek ve kazandığı seçimi YSK kararlarıyla kaybettiğini İstanbul halkına anlatacak ve oy isteyecektir.

Rakibi Binali Yıldırım adaletin tecelli ettiğini seçimde yapılan şaibe ve usulsüzlüklerin YSK tarafından da tescillendiğini ve seçimin iptal edildiğini şimdi gerçek ve hakkaniyet içerisinde yapılacak seçimleri söyleyecek ve İstanbul halkından o da oy isteyecektir.

Şimdiden TKP İstanbul adayını geri çekerek Ekrem İmamoğlu lehine adaylıktan feragat ettiklerini bildirmiştir.

23 Haziran 2019 Pazar gününe kadar nasıl ve ne gibi ittifakların olacağını zaman gösterecektir.

Ancak gerek Türkiye’de ve gerekse yurt dışında iptal edilen İstanbul seçimlerinin çok yankı yapacağını ve yaptığını görüyoruz.

Gerek ekonomi ve gerekse siyasetin bu badireden nasıl kurtulacağını zaman gösterecek bize.

İstanbul seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bu yazı toplam 7462 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim