AHMET ŞEN: “SAĞDIÇLIK KALDIRILMALIDIR”
Başarılı ve sevilen iş insanı Ahmet Şen ile Van’da sohbet ediyoruz. Silahların gömülmesi, barış süreci ile ilgili fikrini sordum. Bu hassas konuda şunları söyledi; “Barış süreci Türkiye’nin son 40 yıllık toplumsal ve siyasal tarihinde çok önemli bir kavramdır.
Silahlı çatışmaların sona ermesi, kardeşin kardeşe silah çekmemesi, anaların ağlamaması hepimizin ortak dileğidir. Yani silahlı çatışmaların sonlandırılması ve demokratik reformların hayata geçirilmesi herkesin yararına olacaktır.
Şiddet ve kan dökerek değil barışçıl yolda diyalog ile çözümlenmesi her kesimi mutlu eden bir detaydır. İş insanı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin başlatmış olduğu süreci elbette destekliyoruz”…
ŞEN ailesi hafta içinde mutlu bir gecede dostlarla da buluştu. Arçelik Hakkâri Şubesi sahibi Ali Şen’in oğlu genç iş insanı Rızgar Şen’in düğün merasimi Van Divan düğün salonunda yapıldı. Düğün sonrası aile büyüğü Ahmet Şen, katılım sağlayan ve telefon etmek suretiyle tebrik mesajı ileten dostlara ve yakınlara teşekkür mesajını şu sözlerle iletti: “Yaşamda ölümler ve düğünler hep olacaktır.
Bu tür iyi ve kötü günlerde insan sevdiklerini, dostlarını, yakınlarını yanında görmek ister. Yeğenimiz Rızgar için Van ilinde gerçekleştirmiş olduğumuz düğün törenimize katılım sağlayan veya gelemeyerek telefon ile tebrik eden tüm dost ve akrabalarımıza ailem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Zengin bir kültüre, gelenek ve göreneğe sahip bir milletiz. Lakin, insanımıza sıkıntı veren bazı kuralları da değişmemiz lazımdır.
Taziye geleneğimizdeki bazı gerekli değişim insanımızı memnun etmiştir. Eskiden düğünlerimiz üç gün ve bazen de beş gün devam ediyordu. Günümüzde düğünler bazı ailelerin almış olduğu kararla tek güne de indirilmiştir. Örneğin sağdıçlık bana göre gereksiz bir görevlendirmedir. Zaten aile fertleri herkes üzerine düşeni yapıyor.
İlimizde okul bahçelerinde yapılan düğün törenlerini de tasvip etmiyorum. Geçmişte bir çok düğün merasimi aynı mahallede evin önünde ve bahçesinde yapılırdı. Nüfus çoğaldı ve düğünler de arttı. İhtiyaca cevap verecek kıvamda düğün salonları da ne yazık ki yok.
Gelin tarafı olan Aydın ailesi düğün merasiminin Van’da yapılmasını istediler. Bu gerekçe ile biz aile olarak Van’da düğünümüzü yaptık. Bu mutlu günümüze ortak olan sevincimizi çoğaltan tüm dost ve akrabalarımıza teşekkür ediyorum. Düğün ve taziyelerde halkımızın göstermiş olduğu dayanışma ve destek hep sürsün istiyoruz. Allah tüm anne ve babalara çocuklarının mürüvvetini göstersin.”
Şen Ailesi Van’da sade ve mütevazi bir düğün gecesi gerçekleştirdi. Rızgar Azad ve Bermal birbirine çok yakıştılar. Gösteriş ve abartıya izin verilmedi. Şen ailesi fertleri hiç biri gece boyunca oturmadı, misafirleri kapıda karşıladı ve araçlarına kadar uğurladılar. Alınan altın ve verilen hediyelerle ilgili görüntü paylaşımı ile canlı yayına da müsaade verilmedi. Baştan sona sade ve her aileden davetli katılımı ile Van Divan düğün salonunda güzel bir anı bıraktı.