Hakkari’den Türkiye’ye Açılan Yol Işığı
Hakkari dağlarının doruklarında doğan her sabah, bu kentin umudunu yeniden diriltir. Cilo’nun beyaz zirvesinden Zap’ın serin sularına, Reşko’nun esintisinden Sümbül’ün yamaçlarına kadar her isim bir semboldür. Bu simgeler, Hakkari’nin ruhunu temsil eder ve artık yollarla Türkiye’nin dört bir yanına taşınmalıdır.
Yeni terminal binamız Bulak Mahallesi çevresinde hizmete girdi. Modern yapısıyla Hakkari’nin ulaşım vizyonuna yeni bir nefes kazandırdı. Artık yollar hazır; millet hazır; zaman hazır. Gereken tek hamle, Hakkari adını taşıyan firmaların direksiyon başına geçmesidir.
Cilo Reşko Turizm, Zap Turizm, Sümbül Turizm ve Hakkari’de faaliyet gösteren diğer firmalar, yalnız yolcu taşımayacak; şehrin tarihini, kültürünü, doğasını ve misafirperverliğini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıracaktır.
Hakkari, gerçekten bir turizm cennetidir. Türkiye’nin turizminin can damarıdır. Kış sporları, özellikle kayak, dağcılık ve doğa yürüyüşleriyle eşsiz bir potansiyele sahiptir. Bu yollar üzerinden otobüsler geçtiğinde, yolcular adeta bir nefes alacak; dışarıdan gelenler Hakkari’nin görkemine hayran kalacaktır.
Hakkari’den İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e, Karadeniz kıyılarına, Akdeniz’e, Ege’ye, Marmara’ya ve Güneydoğu’nun şehirlerine uzanacak seferler yalnız bir ulaşım ağı olmayacak; Hakkari’nin tanıtımına, turizmine, kültürüne ve ekonomik canlılığına ışık tutacak birer pencere olacaktır. Yolcular modern, güvenli ve konforlu otobüslerle yolculuk yapacak; şehir her seferde Türkiye’ye bir medeniyet hikâyesi sunacaktır.
Bu konuda sorumluluk üstlenen kurum ve teşkilatlar şunlardır:
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı,
Hakkari Valiliği,
Hakkari Belediye Başkanlığı,
Karayolları Bölge Müdürlüğü,
Turizm ve Tanıtma İl Müdürlüğü,
Bölgedeki ulaşım firmaları ve turizm acentaları,
Hakkari Esnaf ve Şoförler Odası / Otomobilciler Derneği.
Bu kurum ve teşkilatlardan destek bekliyoruz. Hakkari’nin adıyla, simgesiyle bir turizm seyahati başlatılmalı; yollar açılmalı, modern otobüsler yola çıkmalıdır. Hakkari’nin potansiyeli, coğrafyası ve insanı bu hamleyi bekliyor.
Hakkari’den yükselen bu turizm penceresi, Türkiye’yi daha tanınır, kültür dolu ve zengin bir ülke yapacaktır. Yollar açık, dağlar görkemli, yaylalar serin; Hakkari artık Türkiye’ye açılmalı ve her yolculuk bir medeniyet hikâyesi anlatmalıdır.
Unutmayalım: ne kadar geç kalırsak da, erken davranmak hâlâ mümkündür. Hakkari’nin simgesi firmalar yola çıktığında, şehir Türkiye’de daha güçlü bir şekilde tanınacaktır.