• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

AKÇAY İLE KEYİFLİ ÇAY!

Hakan Taş

“Adım Adım 2023 İl İl Anadolu Programı” kapsamında MHP heyeti Anadolu’yu gezmeye devam ediyor. MHP deyince aklımıza gelen ilk isim Erkan Akçay, Erkan Akçay deyince aklına gelen ilk il Hakkari sonra Manisa…

Aslında iki milletvekilimiz var. Biri HDP’li olduğu için sınırlı ve sansürlü, diğeri Ak Parti’li, hem var hem yok. Yani Milletvekili sıcaklığını bilmeyen öksüz bir şehir durumundayız. Bize sevgisini ve varlığını eksik etmeyen, yılda en az altı defa ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı seviyoruz. Bu sevgi oldukça karşılıklı çünkü o bize resmen aşık. Her gelişinde mutlaka geceyi ilimizde geçirir.

Akçay’ın ilimiz ziyaretinde notlar paylaşmak istiyorum:

MHP YÜKSEKOVA’DA TABELA ASTI

İlk durak Yüksekova oldu. Görkemli bir parti açılışı yapıldı. İlçe Başkanı Fatih Öztepe tebrikleri kabul etti. Akçay, burada yine birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak partiye sahip çıkılmasını istedi. Bazı kanaat önderleri ve muhtarlarla sohbet etti. İlçeden heyetiyle birlikte memnun ayrılarak merkeze doğru hareket ettiler.

BAŞKAN RÜŞTÜ ZEYDAN

Büyükçiftlik Belediye Başkanı sevilen isim Rüştü Zeydan, MHP heyetini karşılayarak mütevazi bir ev sahipliği yaptı. Zeydan, ilçeye kim gelirse gelsin onları karşılar, ağırlar, ilçe hakkında geniş sunum yapar, sorun ve sıkıntıları aktararak saygın bir yol çizerek takdir toplar. Hangi parti ve düşüncede olursa olsun ilçeye gelen herkesi misafir kabul ederek ikramda kusur etmez.

AKÇALI KÖYÜNE SELAM!

Merkeze doğru hareket eden MHP heyeti Akçalı köyünde mola vererek Mehmet Adıyaman’a konuk oldular. Etrafı dağlarla kaplı, temiz havası ve yakınından geçen Zapsuyu sesi eşliğinde gelişmiş köylerimizden Akçalı Köyünde çaylar içildi, hal hatır soruldu, heyet memnun şekilde yoluna devam etti.

İLK ZİYARET VALİ AKBIYIK’A

Akçay ve beraberindekiler ilk olarak ilimiz valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ederek Hakkari’yi konuştular. Vali Akbıyık, Hakkari’nin değişen yüzünü, mega projeleri ve hükümetin pozitif ayrımcılık kapsamında yapılan yatırım ve destekler konusunda bilgi aktardı. Akçay ve heyeti daha sonra İl Emniyet Müdürü ve Özel Harekat Müdürlüğü’ne de nezaket ziyaretinde bulundular.

HATSO’YA VE TAŞ’A ZİYARET

Hakkari ticaretinin ve sivil toplum kuruluşların başı olan Hakkari Ticaret Odası’nı ziyaret etmemek olmazdı. Servet Taş, MHP heyetini kapıda karşıladı. İlimizin ticareti, sınır kapıları ve ekonomisi ile ilgili geniş bilgi aktardı. Akçay, önemli konuları not ederek bazı tıkanıklıkları çözmek için Ankara’da yoğun mesai yapacaklarını söyledi.

MHP DURANKAYA’DA!

Hakkari merkeze bağlı en şirin beldelerimizden biri olan Durankaya’ya çıkarma yapıldı. Burada çeşitli köylerden gelen belde sakinleri ile sıcak bir sohbet gerçekleştirildi. Akçay’ın halk ile teke tek samimi sohbet ve yaklaşımı büyük alkış topladı.

CUMA NAMAZI KILINDI!

Sabah bazı muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Akçay, Cuma namazını Ulu Camide kıldı. Namaz sonrası esnafı ziyaret etti, herkesle teke tek gönül selamı vererek sorunları dinledi. Vatandaşların yemek ve çay teklifine ise “daha sonra” diyerek erteledi.

ER’İ SEVİNDİREN ZİYARET!

Doğu Anadolu Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman ER’in bu kez kapısı çalan MHP heyetiydi. Akçay, “Şehit ve gazilerimiz sayesinde ülkemizde özgürce nefes almaktayız. Her zaman her konuda onların yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışmalarınızı takdir ediyorum” açıklamasını yaptı. Er’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “MHP bu ülkenin çimentosudur. Hakkari’ye sunduğu destek ve halkımıza olan samimi ilişkileri bizi mutlu ediyor.” Dedi.

AŞİRET LİDERİ KESKİN İLE ÇAY KEYFİ!

Akçay’ın sağında İl Başkanı Fatih bey, solunda İlçe Başkanı Fatih bey, istikamet yeri yine Fatih bey. Fatih Sultan Mehmet hayranı olan Akçay, “Fatih” ismine de özel bir sempatisi var. Sılehi Aşireti Lideri Fatih Keskin’i ziyaret eden Akçay tüm yorgunluğunu attı. Fatih Keskin’i bilen bilir, sohbetlerini her zaman espirilerle süsler. Rahmetli babası gün boyu konuşsaydı herkes zevkle dinlerdi. Aşiret Lideri Keskin, hoş sohbeti, güler yüzü ve ikramıyla MHP heyetinin adeta yorgunluğunu aldı. Akçay, gönül selamı az gelir samimiyetiyle Keskin ile tokalaşarak ve sarılarak ayrıldı.

3-593.jpgKAHVALTI VE FİNAL!

MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Akçay ve dava arkadaşları onuruna kusursuz bir kahvaltı düzenledi. Ben ve gazeteci arkadaşlarım Pazar uykumuzdan feragat ederek sabah erkenden kahvaltıya iştirak ettik. MHP heyetinin dışında Kanaat Önderi Cüneyt Özbek, Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyon Genel Başkanı Abdurrahman Er de vardı. Sayın Akçay ile özel bir dostluğumuz da var. O yüzden buluşmak için zaman ve sınır zaten tanımazdım. İnsan bir şehirde huzurlu ve mutluysa iştahı da açık olur. Beyaz tereyağını sürerken ekmeğine yudumladı kaçak çayı sayın Akçay… Özlem gideren ikili sohbetle kahvaltıyı tamamlayıp sıra geldi basın açıklamasına. Kendisi konuşmaya başlayınca kameralarımız kayıttaydı.

HAKKARİ’DE HAKKARİ’Yİ ANLATTI!

“Hakkari nüfusu artan bir yer değil. Göç veren iller kategorisindedir. Nüfusu çok genç ama iş alanları kısıtlı. Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 13 iken Hakkari’de işsizlik yüzde 23’lerdedir. Sanayi sektörü olmadığı için istihdam da yok. Aslında çok zengin bir şehir, yeraltı kaynakları var. Hakkari maden şehridir. Bunlar yatırıma dönüştürülse kimse geçim derdi yaşamaz.

Derin vadiler, yüksek şelalesi, dağ zirveleri ile tam bir turizm cennetidir. Kentin yüzde 70’i tarım ve hayvancılığa uygun durumdadır. Arıcılıkta da gözde şehir durumdadır. Şemdinli balı markalaşmıştır. Sınır ticareti yetersizdir. Bazı engeller çözülerek ticaretin rahat yapılması sağlanmalıdır. Hakkari’nin en büyük sorunu ulaşımdır. Yüksekova hava limanı daha da aktif hale getirilmelidir.

Hakkari-Van yolu tam bir işkence, aynı güzergahta demiryolu projesi hayata geçirilirse mesafe 100 kilometreye iner. İnşaat ve gıda sektörü nakliye adı altında fiyat arttırımı yapmazlar. Ve bana göre böyle bir proje gerçekleşirse son 100 yılın yatırımı olur. Terör Hakkari’nin 35 yılını çaldı. Bu kayıp yıllar kapsamında bu halk terörle anılmaktan rahatsız oldu. Ama inanıyoruz ki, Hakkari Türkiye’mizin parlayan yıldızı olacaktır.”

BAHÇELİ YİNE YOKTU AMA SELAMLARI VARDI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erkan Akçay aracılığıyla Hakkari halkına ve partililere selamlarını göndermişlerdi. (Devlet Bahçeli’nin gelmediği tek il Hakkari)…

GİDERKEN ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ!

Erkan Akçay ve heyeti ilimizden tam ayrılacakken etrafını saran çocuklarla sohbet etti. Okul ve ders durumunu sordu. Sonra da gizlice elini cebine atarak 6 çocuğa 100’er lira verdi. Üşüyen küçük eller demir para beklerken büyük kağıt para görünce sevinçten kırtasiyeye koşarak okul ihtiyaçlarını giderdiler.

Erkan Akçay aslında Manisa Milletvekili. Ama biz onu Hakkari Milletvekili olarak görmekte ve sevmekteyiz. Bizi seven, bize değer veren herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Yeniden karşılaşmak üzere…

1-059.jpeg2-055.jpeg

 

Bu yazı toplam 2198 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim