• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

ASAYİŞİN “YILMAZ” NEFERİ !

Hakan Taş

İlimizin asayişinden sorumlu olan Emniyet Müdürlüğünü hepimiz önemsiyoruz. Önceki müdürümüzün sessiz gidişinden yeni müdürün görkemli gelişi dikkat çekti. Henüz 1 ayını doldurmayan yeni İl Emniyet Müdürümüz bu aralar yoğun ziyaretler yaşıyor. Her kesimden insanımız manevi destek sunmak için nezaket ziyaretinde bulunmayı sürdürüyor.

Bir “İdris Bey” gitti, yeni bir “İdris Bey” geldi. İdris Akbıyık Valimiz ilimizden ayrıldı. İdris Yılmaz Emniyet Müdürü olarak ilimizde göreve başladı.

Sayın Yılmaz ile ilk kez öğretmenevinde valimizin veda yemeğinde karşılaştık. Yanımdaki yeğenim Bedirhan Keskin’in kulağına fısıldadım, “Kim şu masada oturan gözlüklü beyefendi, herkes onunla tokalaşma yarışında”… Cevap hazır ve kısa geldi; “Abi yeni Emniyet Müdürümüz” dedi. Masalarımız yakın olduğu için bende yaklaşarak kendimi tanıtıp hoş geldiniz, hayırlı olsun dedim.

Günler sonra randevu alarak Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak ziyaret gerçekleştirdik. Bekletilmeden içeri alındık. Makamın dışına çıkarak bizi kapıda büyük bir içtenlikle karşıladı. Makam odasının klima serinliğinde yerimizi alarak sohbete koyulduk. Müdür İdris Yılmaz, makam koltuğuna değil yanımızda oturdu. Tüm içtenliğiyle kendisini bize kaptırarak pek alışık olamadığımız bir samimiyet havasında birbirimizi tanımaya koyulduk. Kusursuz bir ikram, hoşgörü, samimiyet, kendimizi evimizde gibi his ettik.

Çok ince ve anlamlı sözler sarf ediyor; “Bu makam bize halka hizmet için verildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın her zaman dediği gibi, ülkelerin kalkınması, ilerlemesi ve gelişmesinde en önemli unsurlardan biri hiç kuşkusuz istikrar, huzur ve güven ortamının sürekliliğinin sağlanmasıdır.

Bizler görevimizi ifa ederken en büyük gücü, halkımızın güveni ve vatan sevgisi ile yoğrulan yüksek vazife şuurudur. Suçlarla mücadele etmek, insanımızın güven içerisinde yaşamasını sağlamak için çabalayacağız. Hakkari ili en güzel vatan parçasıdır. Burada olmaktan ve hizmet etmekten mutluyum. Beni bağrına basan, ziyaretime gelerek nezaket örneği sergileyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yani mikrofona ve kameralara bakarak bir demeç vermedi. Bizde söyleşi için gitmemiştik. Bu ilk buluşmamızda yeni Emniyet Müdürümüzü sizlere de biraz daha yakın tutmak adına kaleme aldım.

İdris Yılmaz’ın yürek güzelliği yüzüne de yansımış. Başarılı bir polis şefi, iyi bir dost, fedakar bir baba, duygusal bir eş, yardımsever bir kişilik. Karşı tarafı içten dinliyor. Az konuşur çok dinler. Türkiye’mizin farklı bölgelerinde çeşitli görevlerde bulundu. En zor süreçte kimselerin kolay giriş çıkış yapamadığı Suruç’ta görev yaptı. Uyuşturucuya özel alerjisi var. İnsanımızı zehirleyenlerin korkulu rüyasıdır. Sosyal sorumluluk projeleriyle başarılı hizmetlerde imzası var. Geçmişi hep alkışlanacak güzelliklerle dolu.

Yeni Emniyet Müdürümüz İdris Yılmaz, yeni Valimiz Ali Çelik için de güzel sözler sarf ediyor. Valimizin tecrübeli ve çok iyi bir vali olduğunu, Hakkari’ye ve bölgeye çok büyük katkı sunacağını söylüyor.

Yeni Emniyet Müdürümüz bizden tam puan aldı. Bir gün ayrılık vakti yaklaştığında ağlayacağını şimdiden görür gibi oldum. Kapıda karşıladı, kapıya kadar uğurladı.

Aramıza hoş geldiniz. Yeni göreviniz hayırlı olsun İdris Müdürüm…

29a580ca-4c30-49e2-8f05-ad627641f535.jpg4562940b-2f8b-48f9-a223-f2f9ab22480b.jpg

 

Bu yazı toplam 820 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim