Hakan Taş

Hakan Taş

BU UYARIM HERKESE !

BU UYARIM HERKESE !

Çetin bir kış mevsimini geride bıraktık. Bizde deniz, plaj, eğlence mekanları yok. Tek eğlencemiz düğünler ve piknik…

Piknik mevsimi başladı ve özellikle her hafta sonu aileler merkeze bağlı çeşitli mekanlarda piknik yaparak tüm gün hoşça vakit geçirmekteler.

En çok tercih edilen yerler; Otluca köyü, Kırıkdağ, Depin, Üzümcü, Cennet-Cehennem vadisi, Merzan, Çukurca yolu ve Şemdinli ilçesidir.

Piknik yapmak elbette herkesin hakkı. Lakin farkında olarak veya olmayarak çevreyi çok kirletiyoruz. Piknik olarak seçtiğimiz alanı resmen çöp merkezi haline getirip öyle ayrılıyoruz. Ayrıca arazi sahipleri bahçe ve ağaçlara zarar veriliyor diyerek de dert yandılar.

cevri-kirliligi-1.jpg

Hepimiz çevremizden sorumluyuz. Zapsuyu adeta pislik haline geldi. Tüm mevsim biriken çöplerimizi Zapsuyu’na atıyoruz. Orada var olan balıkları bile bitirdik. Şimdi de eğlenmek adına gittiğimiz piknik alanlarını acımasızca kirletiyoruz.

Herkese ortak çağrımdır. Piknik sonrası biriken çöplerimizi poşete koyarak yol kenarına veya çöpevlerine atalım. Bu gidiş ve eğlence ilimizde 4 ay devam edecek. Bugün siz kullanırsınız, yarın bir başkası.

Kısa bir süre önce komşu ilimiz Şırnak’a gittim. Orada bir mesire piknik alanı var. Hafta içi, hafta sonu her zaman tıkabasa…  Bu alandan valilik sorumlu. Piknik için gerekli dizayn, çocukları için oyun alanları, gençler için futbol ve voleybol imkanı, ne ararsanız var.

cevri-kirliligi-2.jpg

Aslında buna benzer projeler Hakkari hariç her yerde var. İşadamlarımızdan Abdurrahman ER, Depin’deki arazisinde böyle bir projeyi hayata geçirmek için çok çabaladı. Kendisini anlamak ve destelemek yerine saldırmak ve hakaret etmekle yetindik. O bir Hakkari sevdalısı, başarılı ve dürüst bir işadamı ama en çok haksızlığa uğrayandır.

Piknik alanlarının kirletilmesi hususunda TEMA Vakfı, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik, Orman İşletme Müdürlüklerini de duyarlı olmaya çağırıyorum. Hepimiz çevremizden, memeleketimizden ve ülkemizden sorumluyuz…

Bu yazı toplam 3875 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Hakan Taş Arşivi

Kanat: ”Basına Çok Görev Düşüyor”

01 Eylül 2025 Pazartesi 15:16

TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ!

28 Ağustos 2025 Perşembe 13:32

Deniz Besi’den iyi haber!

26 Ağustos 2025 Salı 13:26

Yeni Rektörden Beklentiler!

04 Ağustos 2025 Pazartesi 11:55

DOLUNAY: “KADIN YAŞAMIN KAYNAĞIDIR

02 Ağustos 2025 Cumartesi 12:27

Halkbank'ta görev değişimi!

01 Ağustos 2025 Cuma 10:30

SOYADI ZOR İŞİ KOLAY MI?

29 Temmuz 2025 Salı 12:47

Kadim aşiretler federasyonu!

24 Temmuz 2025 Perşembe 14:10

AHMET ŞEN: “SAĞDIÇLIK KALDIRILMALIDIR”

23 Temmuz 2025 Çarşamba 13:25

Düğünlerimizde trafik işkencesi!

21 Temmuz 2025 Pazartesi 18:57