• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Bugün günlerden İsmet Ölmez

Hakan Taş

İsmet Ölmez’i herkes işadamı ve hayırseverliğiyle tanır. Ama kimse kendisini siyaset arenasında görebileceğini tahmin edemezdi. Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, dün itiraf etti; “Kendisine defalarca giderek aday olmasını rica ettik”…

Ben iş insanıyım, işimin başındayım, böyle bir düşüncem yok dese de mesele “Hakkari Meselesi” olunca kabul etti. Ankara’ya davet edildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İsmet Ölmez’i tanıttı ve takdim etti.

Ankara’da akşam, onuruna görkemli bir yemek verildi. İlk kutlamayı başkentte ikamet eden Hakkarililer yaptı.

Ardından Van’a geldi. Ferit Melen Havalimanında coşkuyla karşılandı. Bu defa komşu ilimiz Van’da da yine önce kahvaltı sonrasında akşam yemeği programlandı. Kendisini tebrik etmek için kuyruklar oluştu. Doğaçlama ve doğallığıyla sadeliğinden hiç ödün vermedi. Her cümlesinde sadece Hakkari’ye hizmet vardı.

olmez.jpgGece Van’daki evinde kısa bir durum değerlendirmesi için sıcak bir ortamda buluştuk. Merhametli bir dede, fedakar bir baba, romantik bir eş, paylaşımcı bir komşu, sağlam bir dost, sizin anlayacağınız yaşı 62 ama içindeki çocuk ruhu hala tazeliğini kuruyor. Torunu Roza, içeri girdi babası Azad’a değil dedesi İsmet Ölmez’e koştu. Roza’ı koklayıp öperek tüm yorgunluğunu attı ve enerji depoladı.

Ve 21 Ocak 2023. Yani bugün günlerden İsmet Ölmez dedirten gün.

21 Ocak Dünya Sarılma Günü olarak biliniyor. Ve İsmet Ölmez’i böyle bir günde 5 bin kişi Van yolunda karşılayarak sarıldı. Hep yakınında olduğum için hislerine en çok ben tanıklık ettim. Duygulandı, gözleri doldu, sözcükler boğazına düğümlendi. Yol boyu kendisine su takviyesi yaparak heyecanını düşürmeye, sohbet ederek giderdim. Çiçekler, alkışlar, sonu belli olmayan konvoylar, yol boyu kendisini selamlayanlar derken merkeze ulaştık.

Ak Parti seçim bürosunda birikti herkes. Mikrofonu eline alarak seçim havası yapaylığıyla değil tüm içtenliğiyle Kürtçe hitap etti. Halkın duymaya alışık olmadığı sözler sarf etti. Ama her sözünde Hakkari aşkı ve halk sevgisi vardı. “Hakkari seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla konuşması sık sık kesildi. Sahnede ailesinden kimse yoktu. Ama her alanda hep yanında ve destekçisi olan eşi Ferez Ölmez vardı. Ferez hanım da eşine manevi destek sunarak gelen yüzlerce kadını ağırlayarak tebrikleri kabul etti.

Ölmez ailesinin en küçük ferdinden en yaşlısına kadar herkes etrafa gülücük saçarak elleri göğsünde saygı duruşu sergilediler. Basın ve sosyal medya İsmet Ölmez ile gündem işgaline uğradı. Kim nereyi tıklasa Ölmez’in coşkulu karşılama töreni ve söylemiyle yüzleşiyordu. Adının geçtiği her basın adresini binlerce okuyucu tıkladı.

Tüm bu yoğunluk ve detay sadece Hakkari’ye gelişiydi. Yakında seçim beyannamesi ve projelerini de yansıtacağız…

olmez-d.jpg

33495132-640x360.jpg

d2d3c8c7-6d53-4f41-8139-4f3d8235f89f.jpg

Bu yazı toplam 3372 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim