• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Ergenler ve çocuklar İçin Sporun Faydaları

Doç.Dr. Şükrü Bingöl

Organize, iyi yapılandırılmış gençlik sporları ve devam eden fiziksel aktiviteler, çocuklar ve ergenler için birçok fayda sağlayabilir. Sporun ve aktif yaşam tarzının getirdiği olumlu deneyimler gencin hayatında önemli bir rol oynamaktadır.

Fiziksel egzersiz zihin, beden ve ruh için iyidir. Takım sporları ergenlere sorumluluk, bağlılık, liderlik ve diğer becerilerin öğretilmesine yardımcı olur.

Birçok sporcu akademik olarak daha başarılıdır

Spor yapmak çok zaman ve enerji gerektirir. Bazı insanlar bunun öğrenci sporcuları okul çalışmalarından uzaklaştıracağını düşünebilir. Ancak bunun tersi doğrudur. Spor, ezberlemeyi, tekrarlamayı ve öğrenmeyi gerektirir; bunlar doğrudan sınıf çalışmasıyla ilgili becerilerdir. Ayrıca bir sporun gerektirdiği kararlılık ve hedef belirleme becerileri sınıfa aktarılabilir.

Spor takım çalışmasını ve problem çözme becerilerini öğretir

Bir grup oyuncu ve antrenörle ortak bir hedef için mücadele etmek, size takım çalışmasını nasıl oluşturacağınızı ve sorunları çözmek için etkili bir şekilde iletişim kuracağınızı öğretir. Bu deneyim işte veya evde sorunlarla karşılaştığınızda faydalıdır.

Sporun fiziksel sağlığa faydaları

Açıkçası spor, fitness hedeflerinize ulaşmanıza ve sağlıklı bir kiloyu korumanıza yardımcı olabilir. Ancak sigara içmemek ve içki içmemek gibi sağlıklı karar almayı da teşvik ederler. Sporun ayrıca yaşamın ilerleyen dönemlerinde osteoporoz veya meme kanseri riskini azaltmak gibi sağlık açısından gizli faydaları da vardır.

Spor özgüveni artırıyor

Sıkı çalışmanızın karşılığını aldığınızı ve hedeflerinize ulaştığınızı görmek özgüveninizi geliştirir. Bir spor veya fitness hedefine ulaşmak, sizi belirlediğiniz diğer hedeflere ulaşmaya teşvik eder. Bu ödüllendirici ve heyecan verici bir öğrenme sürecidir.

Sporla baskıyı ve stresi azaltın

Egzersiz yapmak gevşemenin ve stresten kurtulmanın doğal bir yoludur. Ayrıca destek sistemi olarak yanınızda olabilecek yeni arkadaşlar da edinebilirsiniz. Kendinizi baskı altında veya stresli hissettiğinizde bir takım arkadaşınızı arayın, konuşmak ve oyun oynamak için spor salonuna gidin.

engelli-015.jpg

Bu yazı toplam 484 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim