• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

GÜR: “HAKKARİ’DE EĞİTİM 12 AY”

Hakan Taş

Bizim meslekte Adliye-Hastane-Polis muhabirliği vardır. Beni de Eğitim Yazarı olarak tanımlıyorlar. Çünkü eğitimin, gençliğin olduğu her alana koşuyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde, yani okullarımızda çok güzel şeyler yaşanıyor. Bilgi yarışmaları, sergi, şölen, kültürel etkinlikler, mezuniyet şenlikleri, bilim fuarları…

Önceki gün Otluca yolu üzerinde bulunan Ahmed-i Hani okulunu ziyaret ediyoruz.  Çevresinde TOKİ, karşısında Merzan, çemberinde hüzünlü tepeler, bünyesinde 270 öğrencisiyle. Okul Müdürü Merve Tuğçe Kazalar bizi karşılıyor. Bayan Kazalar, 5 yıldır Hakkari’de görev yapıyor. 1 yıl Derecik ardından merkez derken artık bizden biri gibi. Hayatında “H” leri fazla olan biri.

Hatay’dan Hakkari’ye, 31 plakadan 30’a “Hakkari’de Hayat Var” sloganıyla bütünleşen, ilimizi ve öğrencilerini çok seven iyi bir eğitimci. Bu arada kendisi gibi İlimizden gitmek istemeyen, hatta 15 yıldır Hakkari’de görev yapan öğretmenlerimizin de olduğunu sevinerek öğreniyorum.

Piyade Komando Yüzbaşı Şehit Burak Çoşkun’un adını yaşatan okul kütüphanesini ziyaret ediyoruz. Binlerce kitap var. Öğrencilere, yetişkinlere dünya klasikleri, romanlar, ödül almış büyük eserler, yok satan kitaplar. Kitap sayın valimizin zaafı. Kitap benim yaşam tarzım. Bilal Gür ve çocukları kitap okumadan yatmazlar. Kitap kokusu ve kütüphane bizi bizden aldı ve elimize birer kitap alarak okumaya başladık. Şube Müdürü Gülnur Uğuz ve Okul Müdürü Merve Tuğçe Kazalar da bize eşlik ediyorlar. 

Kürt Edebiyatçı, Astronom, Şair, Tarihçi ve İslam Alimi olan Ahmed_i Hani’nin adını yaşatan okula veda ederek okuldan ayrılıyoruz. İkinci durağımız İmam Hatip Lisesi. Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulunda il genelinde 4. Sınıflara yönelik dördüncü geleneksel Türkçe- Matematik-Fen Olimpiyatları sınavına denk geldik. Bu sınavlara 300 öğrenci katılım sağladı.

Okul Müdürü Necdet Tanyürek babasının izinde tam bir eğitimkolik. Babası Kemal Tanyürek bir zamanlar Milli Eğitim’de tek adam kapasiteyle her zorluğu göğüsleyendi. Necdet Yanyürek’i hem öğrencileri, hem eğitim camiası, hem veliler, hem de halkımız beğeniyor ve seviyorlar. Kapıda güneşte sınava giren öğrencilere destek amaçlı gelen aileleri içeri buyur etti. Hem velilere hem de öğrencilere çay ve meyve suyu da ikram etmeyi ihmal etmedi. 

5c87a619-1e45-4d28-b7e0-c747162c0391.jpg

İmam Hatip. bizim gözümüzde sadece müezzin ve din adamları yetiştiren okul olarak biliniyorken Müdür Gür bu konuya şu açıklığı getiriyor. “En başarılı ortaokullar İmam Hatip Ortaokullarımızdır. Kuran_ı Kerim zihin açıyor. 

Ahlak, erdem, şefkat Kuran’da var. Seyyid Taha İmam Hatip Ortaokulumuzda çocuklarımızın yüzde 45’i Fen Lisesine yerleşti. Okula dışarıdan farklı bir bakış olabilir ama örnek okullarımızdırlar. Eğitim ekip işidir. Hepimiz gayret ve çaba sarfediyoruz. 6 bin 400 nüfusu olan kocaman bir aileyiz.

Okullar tatile girebilir,  Fakat bizde eğitim 12 aydır. Yaz kurslarımız, sosyal ve sportif faaliyetlerimiz, öğrencilere yönelik programlarımız devam ediyor. 70 okulumuzu onarıma alıyoruz. 11 okulumuzu güçlendiriyoruz. Valimiz sayın İdris Akbıyık’tan Allah razı olsun.

Eğitim adına bu güne kadar hiçbir talebimizi geri çevirmediler. Eğitim konusu sayın valimizin olmazsa olmazıdır. Eğitimde zihinsel dönüşüm yaşıyoruz. Başarımıza başarı katarak yolumuza devam ediyoruz.” Dedi. 

Hakkari’de her okulda ayrı bir güzellik yaşanıyor. Okullar birbirleriyle yarışıyor. Gençlerimiz başarı yarışında tatlı rekabetle tarih yazıyor. Okullarımız güçlendiriliyor, yenileniyor. Gelen öğretmenler 4 yıllık zorunlu süreyi dolduruyor ama ilimizden gitmek istemiyor. Hakkari’de eğitim 12 ay ise bizde onları 13 ay alkışlıyor ve tebrik ediyoruz.

4402378a-523e-49a7-8204-26f4d687bcbf.jpg

Bu yazı toplam 1625 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim