• BIST 10726.08
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

HAKKARİ TRAFİKTE TÜRKİYE BİRİNCİSİ!

Hakan Taş

Trafik düzeni ve güvenliğine yönelik olarak kara yolunu kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığın arttırılması, paydaş kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine katkıların sağlanması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftasında “Karayolu Trafik Güvenlik Günü” sonraki hafta da ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 Hakkari Sesi Radyosu olarak Hakkari’de trafik sorunlarını konuşmak ve halkımızı bilinçlendirmek adına Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hayali Aktaşlı ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Özgür Ertürk, kıdemli Dj Serkan Besi’nin canlı yayın konuğu oldular.

Türkiye’de bir çok bölgede görev yapan Aktaşlı, trafik kurallarına riayet konusunda Hakkâri’nin ilk üçe gireceğini söyledi. Okul servislerinde prosedürlere ve kurallara uyma noktasında Hakkâri’nin kesinlikle Türkiye’de ilk sırada olduğunu da sözlerine ekledi.

Trafik Polisi Ertürk ise, “Hakkari’ye geldikten sonra çalışma süresi boyunca tanık olduklarım beni şaşırttı. Hakkari’de sürücüler ileri bir noktada” dedi.

Her iki kurumun 2024 yılına ait ilk dört ayına ait istatistikleri şöyle:

Jandarma bölgesinde İlk dört ayda 30 kaza yaşandı. Can kaybı olmazken 33 vatandaşımız yaralandı. Okul servislerinde prosedürlere ve kurallara uyma noktasında Hakkari kesinlikle Türkiye’de ilk sıradadır.

Bu kazaların yüzde 95’i sürücü hataları, yüzde beşi de yol ve araç arızalarından kaynaklandı.

Hakkari şehir merkezinde 53 kaza yaşanmış olup 86 kişi ise yaralandı. Bu yaralılardan biri müteakip bir ay boyunca hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. 113 maddi hasarlı kaza yaşandı.

Jandarma Trafik ekibi  5 ilçe, 31 mahalle, 3 belde ve 130 köyde 243 km. Devlet yolu, 327 km. il yolu, bin 677 km köy yolu olmak üzere toplam 2 bin 147 km yol ağında 7 Trafik Jandarma Timi ile görev yapmaktadır. Özellikle 168 okulumuzda 861 okul servis araçlarının tamamının denetimlerini yaparak öğrencilerimizin daha güvenli taşınması, eğitimlerinin aksatılmaması maksadıyla denetliyorlar.

Her iki konuğa Serkan Besi’nin, “Hakkari il genelinde trafik kazaları nelerden kaynaklanıyor. Ne gibi önlemler alınıyor? “ sorusuna şu yanıt verildi; “Hakkari coğrafi yapısı ve iklimsel koşullar olarak zor bir coğrafyaya sahip bir ilimizdir. Yapı olarak yaklaşık yüzde 13 lük bir eğitime sahip olan ilimizde özellikle taş düşmesi ve buzlu zeminlerde kaymalar sonucu kazalar meydana gelmektedir. Bununla ilgili olarak trafik birimlerimizce kış aylarında kış lastiği denetimlerimiz sıklıkla yapılmakta, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına yardım edilerek kazaların önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Bölgemizde trafik eğitimi kapsamında da okullarımızda eğitim gören öğrencilere trafik eğitimleri verilmekteyiz. 2024 yılı içerisinde 4 bin öğrenci ve 2 bin 110 yaya ve 2 bine yakın sürücüye Trafik güvenliği kapsamında eğitimler de verilmiştir.

Radyo canlı yayınımız iki saat sürdü. Her iki konuk kendi branşlarında donanımlı oldukları için her soruya hazır yanıt verdiler. Trafik konusunda Jandarma ve Emniyet sürücülerden memnun olduklarını belirttiler. Vatandaşlardan da aynı iltifat gecikmedi. Canlı yayına bağlanmak isteyen dinleyiciler jandarma ve Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğüne teşekkür mesajlarını aracılığımızla iletmemizi istediler.  Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.

46102c9d-e823-44ba-9e22-0cb25147b6e6.jpg

 

 

Bu yazı toplam 942 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim