OT FESTİVALİ!

Festival, halkın katılım sağladığı açık etkinlik, gelenek, mevsim ve kültürel kutlama ve etkinlikler bütünüdür. Her festival eğlencenin dışında kültürel değerleri yaşatır ve yansıtır. Her ilin ve bölgenin kendine has geleneksel hale gelmiş belirli tarihlerde festivalleri vardır.

Hakkâri’mizde “KAR” ve “KIŞ” festivalleri yapılıyor.

Dün Milli Eğitim Müdürümüz Nurettin Yılmaz’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdim. Masasında kocaman afişler, broşürler vardı. Makam odası adeta toplantı salonuna dönüşmüş, bir telaş ve koşturmaca vardı. Kısa bir süre önce küçük bir ameliyat operasyonu geçirmiş, oturmaktan bile zorluk çekiyordu. Sağlığını da önemsemeyerek işine öylesine bağımlı olmuş ki, Milli Eğitim Müdürlüğündeki birim çalışanlarına da nefes aldırmıyor.

Hakkari ilimiz aslında yeraltı kaynakları ve şifalı otlarıyla tam bir mucize şehirdir. Bizler birçok şeyi çok geç fark ederek hep geç kalıyoruz. Bölge insanı olan Müdür Nurettin Yılmaz, çarşı merkezinde şifalı ot pazarını ve vatandaşın yoğun ilgisini görünce festivale dönüştürmeyi projelendirdi.

Hakkâri’mizin yüksek dağları, serin yaylaları ve bereketli topraklarında yetişen ve yüzyıllardır soframıza, kültürümüze yön veren otlar “Yöresel Ot Festivali” adıyla Gastronomi etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Bu otlardan 100’den fazla geleneksel yemek sergilenecek ve katılımcılara ikram edilecektir.

Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, festival öncesi ilk açıklamayı bana yaptı; “Böylesine önemli bir festivale ev sahipliği yapmaktan çok büyük bir onur duymaktayız. Bu bizim değil sayın valimizin başarısıdır. Eğitimde sondan birinci olmaktan kurtulduk, aksine büyük başarılara imza atmaktayız.

Benim ve hepimizin en büyük şansı Valimiz Ali Çelik’tir. Bizi sürekli denetleyen, okul ve öğrencilerle yakından ilgilenen, tüm önemli projelerimize katkı sunan sayın valimizdir. Cuma günü gerçekleştireceğimiz bu festival ilimizin tanıtımına da büyük katkı sunacaktır. Tüm halkımız davetlidir”…

Dağların, madenlerin, şifalı bitkilerin, misafirperverliğin, dostluğun adresiyiz. OT Festivali fikri bu güne kadar hiç aklımıza gelmedi. Bu zarif düşünce ve projesinden dolayı Nurettin Yılmaz dostumu kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Hakan Taş Arşivi

Milli Eğitim nereye koşuyor!

24 Eylül 2026 Perşembe 08:30

Şimşek misali aydınlatan muhtar!

23 Eylül 2026 Çarşamba 12:50

DOKTOR İSTİYORUZ!

22 Eylül 2026 Salı 14:53

Başkan Kanat ile gündem!

21 Eylül 2026 Pazartesi 14:14

DOĞRU YAPMIYORUZ!

16 Eylül 2026 Çarşamba 13:58

BİZE BUNU YAPMAYIN!

08 Eylül 2026 Salı 16:33

Piruzbeyoğlu ile gece sohbeti!

07 Eylül 2026 Pazartesi 09:21

Osman Ölmez'in ardından!

03 Eylül 2026 Perşembe 17:24