• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

SEVİNÇ YARATAN YIKIM!

Hakan Taş

Köklü camimiz HACI SAİD Camisi’nin yıkılması ve yerine yeniden modern bir caminin inşa edilmesi memnuniyetle karşılandı.

Her yıkım tepkidir, etkidir, protestodur, eylemdir, baskıdır, zulümdür. Ama bu yıkım tam tersi yeniliktir, hizmettir, başarıdır, sevaptır, güzelliktir.

KAHVALTIDA BULUŞMA

İl Müftümüz sevilen insan İsmail Fakirullahoğlu, Hatice-Ömer Utlu Yatılı Kız Kuran Kursunda ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla, kahvaltı masasında anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi. Soyadı “FAKİR” olsa da “ZENGİN” ve bereketli bir kahvaltı ikram ettiler. Makam aracıyla değil, misafirleriyle aynı dolmuşta hareket ederek cana yakınlığı ve mütevaziliğiyle bir kez daha dikkat çekti.

GÜNDEM “HACI SAİD CAMİSİ”

Bu camimizin yüzde 80 yıkılma riski vardı. Göreve gelir gelmez programına aldı ve sayın valimizin de desteğini alarak yıkım kararı alındı. Bu kararı tek başına da vermedi. Destek turları düzenledi. İlimizin sevilen sayılan simaları, kanaat önderleri, işadamları ve STK temsilcileriyle ayrı ayrı ziyaretler gerçekleştirerek ortak fikirle hareket etti.

Ve nihayet yıkım gerçekleştirildi. Bu cami projesinde çok amaçlı salon, tek minareli, kubbeli, 3 katlı, yani taziye evi hariç halkın ibadetine hitap edecek her şey var. İki yılda tamamlanması beklenen bu camimiz için gerekli para 20 milyon liradır. Cami yıkımı bitti fakat hafriyatı kaldırtmak için 1 lira bütçe bile yok.

MÜFTÜLÜK ÇALIŞIYOR

Müftülük denildiğinde hepimizin aklına cübbeli, sakallı, namaz, niyaz gelir. Hakkari İl Müftülüğü dünyaya böyle dar açıdan bakmıyor. 2 bine yakın yatılı öğrencisi, Kuran kursları, eğitim programları, sosyal ve kültürel etkinlikleri, sergiler, yarışmalar, kermesleriyle adeta bir eğitim yuvasını andırıyor. Sizin anlayacağınız camilerimiz sadece ibadet yeri değil adeta eğitimin merkezleri haline de getirilmiş durumdadır.

Müftülük bünyesinde gençlik merkezleri bile mevcuttur. Deprem bölgesine tırlar dolusu yardımlar, fakir fukaraya sağ elin verdiğini sol elin görmediği, kamerasız ve kayıtsız kapı çalma alışkanlıkları var. Geçen kurban bayramında yaklaşık 5 bin eve beşer kilo kurbanlık et dağıtıldı. Bu yardımlar bu yıl da devam edecek.

VEREN ELİZ, ALAN DEĞİL

Müftümüz Fakirullahoğlu sabaha kadar konuşsa bıkmadan dinlerim. Gerçek bir alim, sosyolog-psikolog, araştırmacı, akil adam kapasitesinde bir kardeşimizdir. İhtiyaç duyulan her yerde varız diyor ve sözlerine şunları ekliyor, “Biz Müftülük olarak bir yere ziyarete gittiğimizde sanki bir şey istemeye gitmişiz gibi bakılıyor ve algılanıyor.

Bu duruma vakıf olduğum için her ziyaretimde, “Bir şey istemeye gelmedik, çayınızı içmeye geldik” diyorum. Hakkari kadim bir şehir, Hakkari halkı mükemmel kalite ve karekterde cana yakın insanlardır.

Bu şehrin kendine has özgül bir ağırlığı vardır. Şemdinli ilçemizden deprem bölgesine gönderilen ekmeği önce öpüp başının üstüne koydular sonra da yediler.  Biz beyaz lekeyi asla kabul etmeyiz. Yanlış yapma şansımız asla olamaz. Haram kolay, helali zorlaştırdık. Hakkarili bir kardeşimiz 2 milyon lira zekatını verdi. Zekatı yanlış yere aktarma mümini bitirir. Sorumluluğumuz büyüktür.”

CAMİYE DESTEK ÇAĞRISI

Müftü Fakirullahoğlu, “Biz bu cami için elimizi taşın altına koyduk. Önceden birlikte görev yaptığımız bazı bürokrasilerle çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek suretiyle camimiz için maddi ve manevi destek istedim. Esnaf, işadamlarımız ve herkesten yardım talep ediyoruz. İlimiz merkezde toplamda 49 camimiz mevcuttur. Bu güne kadar Müslüman kardeşlerimiz cami ihtiyaçları için desteklerini esirgemediler. Yeni yapacağımız Hacı Said için de aynı desteği vereceklerinden eminim. Hedefimiz 2 yıl içerisinde hizmete açmaktır” dedi.

SON SÖZ

Son sözü ve yorumu da ben yapayım. 20 milyon büyük bir rakam. Biz STK’lar olarak müftülük başkanlığında bir yardım komitesi kurarak destek turlarına çıkabiliriz. Daha önce ilimizde kaymakam ve vali olarak görev yapan ve şuanda görevleri başında olan makamları ziyaret edebiliriz.

Diyanet İşleri Başkanlığından da bir talebim olacak. Camilerde yakıt ve elektrik muaf tutulsun. Allah’ın evinde bari doğalgaz ve elektrik bedava olsun. Bu bir öneridir.

Camilere değinmişken Üniversitemizin dağın başında inşa ettiği bu cami projesine “akıl tutulması” demekten kendimizi alamıyoruz. İşadamı İsmet Ölmez, Allah razı olsun sahip çıkıp üstlenmeseydi sanırım 50 yıl sonraya kalırdı. Hakkari Üniversitesi neyi doğru yapıyor ki?

İl Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu, bize sadece kahvaltıyı değil, tatlı bir sohbeti de ikram etti. Tüm meslektaşlarım adına tekrar teşekkür ederek herkesi bu camimizin kısa sürede tamamlanması için destek olmaya davet ediyorum.

83d44958-b5ad-43e2-9864-4d9ad31861ab.jpg007e709e-c0d5-4e7b-b19a-0eb631b1f44f.jpg

Bu yazı toplam 2641 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim