• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

VALİMİZ SAYIN ALİ ÇELİK’E AÇIK MEKTUP!

Hakan Taş

Her valinin çalışma prensibi, azmi, performansı, hizmet atağı, düşüncesi farklıdır. İnsanın görev yaptığı yere kalıcı bir hizmet ve iz bırakması çok önemlidir. Siz Kütahya’da “DUA” biriktirdiniz, “SEVGİ” oluşturdunuz, “HİZMET” sundunuz…

Tarih boyunca ilimize atanan ikinci Valisiniz. (Hep Vali Yardımcıları, Kaymakam, Mükliye Müfettişleri atandılar)

Çözüm bekleyen bazı sorunları sizlerle paylaşma gereğini duydum. İşsizlik ve alternatif yol elbette en büyük sıkıntımızdır. Lakin sıkça değindiğim, defalarca köşeme taşıdığım halde çözüm bulmayan mezarlıklarımız hususu var. Mevcut tüm aile mezarlıklarımız doldu. Çok acil şehir mezarlığına ihtiyaç vardır. Mevcut mezarlıklarımızın da bakıma alınarak düzen verilmesi istenmekte ve gerekmektedir.

İkinci önemli bir husus; mesire alanımız yok. Halkımızın tek eğlencesi piknik geleneğidir. Piknik yapılan alanlarda tuvalet, çeşme, mescit yok. Halkımızın bu yoğun talebini de sizlere iletmiş olalım.

Hakkari düğünleriyle meşhur bir ilimizdir. Kentin dört bir tarafından yoğunlaşan müzik rahatsızlık vermektedir. Okul bahçelerinde yapılan şenlikler hizmet binasına ve çevreye de zarar vermektedir. Şehrin bazı noktalarında kır veya kapalı düğün alanlarının oluşturulması büyük ihtiyaçtır.

Dünyada otoparkı olmayan belki de tek il Hakkari’dir. Dar cadde ve sokaklarımızda park edilen araçlar geçişleri de olumsuz etkiliyor. Kışın daha da büyük sorun haline gelmektedir.

AFAD hepimizin kurtarıcısı önemli bir birimdir. Şuan bulundukları kiralık bina depreme dayanıksız ve tehlike saçıyor. Yani Allah korusun bir deprem olursa AFAD bizi değil, biz AFAD’ı nasıl kurtaracağız. Yeni bir çalışma ve hizmet alanı çok acil oluşturulmalıdır.

Hakkari Devlet Hastanesine ait helikopter pisti yok. Helikopter ambulans için zemin oluşturulması gerekmektedir.

Hakkari merkezde çok ciddi konut sorunu yaşanıyor. Hal böyle olunca da kiralar çok fahiş. Tayini çıkan bir çok asker-polis-memur ev bulamadıkları için ailelerini getiremiyorlar ve büyük mağduriyet yaşamaktalar.

Yılda bir defa İstanbul’da yapılan Emitt Fuarı’na bir tek Hakkari iştirak etmiyor. İlimize ve bölgemize katkı sunacağından emin olduğumuz bu etkinliğe, turizm fuarına ilimizin de yer alması sağlanmalıdır.

Terör ve şiddetten arındırıldık diyerek tanıtım yapıyoruz fakat hala şehir merkezine yakın mahalleler de olmak üzere yasaklı bölge kapsamındayız. Bu karar her ay yenileniyor. Bu durum halkımızı tedirgin ediyor.

Protokol kültürü bir türlü bizde oturtulmadı. Bir üst düzey geldiğinde karşılama ve diğer resmi törenlerde kim nerede duracağını ve oturacağını bilmiyor. Bu konuya da bir çözüm getirilmesini arzu etmekteyiz.

Hakkari girişindeki Depin Mevki dediğimiz köprümüz belki de 80 yıllıktır. Yeniden yapılması çok şık olacaktır. İhalesi yapıldı denildi, ne aşamada bilmiyoruz.

Hakkari’mizin en büyük sorunlarından biri İmar’dır. Geçmişte yapılan düzensizlik kapsamında projede her yer yol güzergâhı olarak gösteriliyor. Önceki valimizin dediği gibi şayet resmiyet uygulansa şehrin yüzde 80’i yıkılmalıdır. Hal böyle olunca birçok binaya ruhsat da verilmiyor. 18’inci madde kaldırıldı. Meclisten imar barışı çıktı ve ruhsat verildi. Kısacası kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmaktadır.

Hakkari’mizde büyük bir görüntü kirliliği var. Özellikle çarşı merkezimizdeki binaların boya ve badanasız görünümü göze hoş gelmiyor. Aynı renklerle makyaj yapılması büyük bir şıklık verecektir.

Kamuya ait çok eski lojmanlar yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu binaları yıktırarak yerine yeniden TOKİ tarafından modern binaların yapılması konut sorununu da azaltacaktır. Özellikle 40 konutlar civarı.

Mecvut şehir stadımızı yanlış bir kararla yıktılar. Şuan 81 ilde şehir stadyumu olmayan tek il Hakkari’dir. Spor tesisimiz yok, konaklama yok. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze bağlı kamu alanı mevcuttur. Bu alana stadyum ve tesis inşa edilebilir.

Sayın Valim, deneyim ve tecrübenizle, başarılı ekibinizle, bitmeyen enerji ve projelerinizle değinmeye çalıştığım sorunlarımıza çözüm getireceğinizden şüphemiz yoktur. Kütahya halkı sizi ağlayarak bize göndermişse, o yürekli insanların bir bildiği vardır. Hakkari bizim Mekke ve Medine’mizdir. Burada taş üstüne taş koyan her kes bizim için kutsaldır.

Birlikte yeni bir Hakkari görmek umuduyla…

 

Bu yazı toplam 1936 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim