• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

VALİ YARDIMCISI KARADAĞ’IN DİKKATİNE!

Hakan Taş

Baş valimiz Ali Çelik öylesine yoğun ki bu defa Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ’dan acil bir beklenti var.

Malum, kış ve soğuk bitti. İlkbahara merhaba diyoruz. Hakkari’mizde kumsal-plaj-deniz ve tatil beldeleri yok. Tek eğlencemiz düğünler ve piknik…

İl genelinde piknik yapılan yerler bellidir. Mesire alanları da yok. Ailelerimizle piknik mekanlarına akın ediyoruz. Yiyip, içip etrafı kirleterek çöplerimizi de etrafa yayarak evimize dönüyoruz. Bilerek veya bilmeyerek çevremizi kirletiyor, piknik yaptığımız alanlara da zarar veriyoruz.

Genel Sekreter Buğra Karadağ ile sadece bir defa buluştuk. İadeyi ziyarete bile gelmediler. Kurum olarak yoğun işler takibinde olduklarını da görüyoruz. Mademki geliş gidişimiz yok o zaman köşemde seslenişte bulunmayı uygun gördüm.

“Sayın Valim, bu saatten sonra hafta içi ve hafta sonu piknik adı altında herkes çevreye yayılacaktır. Piknik yapılan adreslerde mescit-tuvalet-çöp evleri ve çeşme yok. Özellikle kadın ve çocuklar abdest ve tuvalet hususunda büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Ayrıca piknik alanlarına giden yolların da bakımdan geçmesi gerekmektedir.

Hakkari’de malumunuz iki mevsim var. 7 ay kış, 5 ay yaz. Vatandaşlarımızın huzur içerisinde aileleri ve sevdikleriyle hoşça vakit geçirmeleri açısından piknik alanları için gerekli bu aksaklıkların giderilmesini istirham ediyoruz.”

Çevrenin kirletilmesiyle ilgili özellikle arazi sahiplerinden gelen şikayetler de artıyor. Vatandaşlarımızdan da ricamız şudur, çöp evleri olmayabilir. Piknik sonrası biriken çöplerimizi poşetlere bırakarak aracımızın bagajında muhafaza edip en yakın çöp kutularına atabiliriz. Unutmayalım ki hepimiz çevremizden sorumluyuz.

İl Özel İdaresi organizasyonunda hep birlikte ÇEVRE TEMİZLİK kampanyası da hayata geçirerek mevsimin başında birlikte böyle bir çalışma yapabiliriz.

Buğra Karadağ valimizi bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum.

Bu yazı toplam 1965 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim