• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Akdoğan "Biz Türkiye' nin parçalanmasından yana değiliz

Akdoğan "Biz Türkiye' nin parçalanmasından yana değiliz
"Terörle Mücadele yasasının 302. Maddesinde yer alan devletin birlik ve bütünlüğünü bozma gerekçesi ile" tutuklanarak ceza evine gönderilen eş başkanlar zafer işareti yaparak zırhlı araca bindiler.

Video yükleniyor-- 20 Ağustos’ta avukatları nezaretinde adliyeye ifade veren Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi daha sonra savcılık talimatı ile Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

Gözaltı süreleri uzatılan eş başkanlar bugün savcılığa sevk edildi. Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve HDP Merkez ilçe eş başkanı İsmail Sihat Kaya "Terörle Mücadele yasasının 302. Maddesinde yer alan devletin birlik ve bütünlüğünü bozma gerekçesi ile" tutuklandı.

Eş Başkanlar adliye çıkışı zafer işareti yaparak zırhlı araçlara bindiler. Adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, biz burada bu halkın ortaya çıkmış iradesinin tanınmasını istiyoruz dedi.


HAERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


BİZ TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASINDAN YANA DEĞİLİZ

Akdoğan,”Burada yerel demokrasinin güçlenmesi gerekiyor. Burada onlarca defa dilimizde tükürük kalmamasına rağmen zikrettiğimiz bir şey vardı. Sizin düşündüğünüz gibi biz düşünmüyoruz. Bizi Türkiye’nin parçalanmasından yana değiliz. Türkiye’nin demokratikleşmesine inanıyoruz. İşte bugün arkadaşlarımız hakkında verilen karar da budur. Siz bu ülkenin iradesini tanımiyorsunuz ama öyle bir şey yok. Sadece arkadaşlarımızın söylediği bu yerel yönetimin yerel demokrasinin buradaki iradenin kabul edilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın talebi isteği bu idi.

BİZ TÜRKİYE’YE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ

Arkadaşlarımız 302. Maddeden yargılandılar ve tutuklandılar, Dolayısıyla çok özgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ama bu irade yoluna devam edecektir. Çünkü bizim Hakkari’de de Türkiye’nin tümüne bir sözümüz var. Biz demokrasiyi getireceğiz. Sadece buraya değil, bizi tutuklayanlara da düne kadar HDP ye oy verdiler bu hakimlere bu savcılara hakaret eden Akp’ye rağmen biz Türkiye’nin demokratikleşmesi adına büyük bedeller ödüyoruz. Ama bu yolda asla ve asla geri dönmeyeceğiz. Türkiye demokratikleşmeden ortam da normalleşmeyecektir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Muş Varto ilçesinden gelen Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu’nun babası Kemal Işıkbağ ise, benim kızım hırsızlık yapmamış, kızımla gurur duyuyorum. Ayakkabı kutularına para da saklamadı. Eğer bir mücadelesi varsa kendi halkı için yapmış, inanıyorum ki bu halk bu seçilmişlere sahip çıkacaktır, kızımın alnı açıktır dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 6671 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim