• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Akdoğan, HDP'ye İmralı kapılarını kapattı

Akdoğan, HDP'ye İmralı kapılarını kapattı
Başbakan Yardımcısı, PKK'nin olası 'eylemsizlik' kararını önemsemeyeceklerini de açıkladı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinin başlamasından bu yana müzakerelerde Öcalan ile iletişim kurarak taraflar arasında arabulucu görevi üstlenen İmralı heyetine bir süredir kapalı olan kapıları ardına kadar kapatarak gerekirse devletin Öcalan’la görüşebileceğini söyledi.

AKP’ye yakın Yenişafak’ın Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi‘ye konuşan Akdoğan, "HDP heyeti bu sürece ihanet etti. Bundan sonra İmralı ile görüşemez," dedi.

Sürece ilişkin konuşan Akdoğan’ın açıklamaları şöyle:

HDP'YE İMRALI KAPILARINI KAPATTI

"İmralı ile ilgili birimlerimiz görüşür ancak HDP heyeti görüşemez. HDP heyeti bu sürece ihanet etti ve Öcalan adına sürekli yalan söyledi. Öcalan’ı da istismar ettiler. İmralı ile görüşmenin kiminle nasıl olacağını ayrı bir konu olarak değerlendirmemiz lazım.

PKK'NİN OLASI 'EYLEMSİZLİK' KARARI DA KABUL EDİLMEYECEK

"Çözüm sürecinde, sürece ihanet durumu yaşadık. HDP’nin seçimden önce barajı geçmek için yaptığı taktik amaçlı hamleler süreci bu noktaya getirdi. Kendisi belki barajı geçti ama o süreçte çözüm sürecinin düşmanları ile paralel yapı, statükolar başta olmak üzere, girdiği ilişki ve ittifak sürece zarar verdi. Sürecin aktörlerine karşı savaş açması, burada büyük bir güven sarsılması yaşanmasına sebep oldu. Onun ötesinde, örgüt de süreci istismar etti, bir güvenlik açığı meydana geldi. Bu güvenlik açığını gidermeye dönük adımlardan vazgeçemeyiz. Çünkü süreci zehirliyor ve sürdürülemez hale getiriyor.

"Örgüt muhtemel bir seçime dönük taktik birtakım hamlelerde bulunabilir. Taktik açıklamalar, eylemsizlik kararları vesaire… Bunları kabul etmeyiz. Sonuç odaklı, kalıcı bir takım adımların atılması lazım. Tam anlamıyla bir eylemsizlik ve Türkiye’yi terk etmeleri, şu anda olmazsa olmazdır.

90'LI YILLAR YORUMU

"Bu mücadelede ’90’lı yıllara dönüldü, dönülmedi’ böyle bir şey yok. 90’lı yıllarda farklı bir paradigma vardı. Şu anda paradigma değişimi yok. O gün hukuk dışına çıkan bir mücadele yöntemi vardı. Bugün devlet, hukuk içinde bir mücadele ortaya koyuyor.

"PKK’nın son dönemde uluslararası zeminde üretmeye çalıştığı farklı imaj, meşrulaştırma çabası, bu proje tamamen çöktü şu anda. PKK’nın terörist algısı pekişti."

Bu haber toplam 3494 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim