• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Babacan Hakkarili esnafları ziyaret etti

Babacan Hakkarili esnafları ziyaret etti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Hakkari'de esnafları ziyaret etti.

Van’dan karayoluyla Hakkari’deki il kongresine katılmak üzere gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 550 araç konvoyu tarafından özgürlük meydanında karşılandı.

Seçim otobüsüyle kente doğu yola çıkan Babacan, çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşları selamladıktan sonra kongrenin yapıldığı Nergis Düğün salonuna geçti. 

“Kürtçe’yi yeniden ‘bilinmeyen dil’ yaptığınız için özür dileyin”

“Hükümete bir tavsiyem var. Duvarlara, pankartlara, panolara büyük harflerle ‘özür diliyoruz’ yazın. Mesela seçme ve seçilme hakkını gasp ettiğiniz halkımızdan özür dileyin.

Kürtçe’yi yeniden ‘bilinmeyen bir dil’ yaptığınız için, bu milleti yarı yolda bırakıp, Kürt meselesini yeniden dirilttiğiniz için özür dileyin.

KHK’larla işlerine son verdiğiniz ve yargı kararına rağmen işine iade etmediğiniz vatandaşlarımızdan özür dileyin. Keyfî kararlarınız yüzünden fakirleşen milletimizden özür dileyin.”

“Gerginlik artsın diye yapmayacakları şey yok”

“Halkın güvenini kaybettikçe ne yaptılar? 6 milyon oy almış, Meclisimizde en çok milletvekili bulunan ikinci sıradaki muhalefet partisini kapatmayı gündeme getirdiler.

Gerginlik artsın, huzur kalmasın diye yapmayacakları şey yok. Çünkü başarı üretemiyorlar. Defalarca kendileri ‘Parti kapatmak olmaz’ dedi. Hatta şimdiki küçük ortağa laf yetiştiriyordu.

Zamanında da kapatılmaya çalışılan bir parti vardı. Sayın Erdoğan, onun kapatılmasını istediği için Sayın Bahçeli’yi kastederek ‘Ülkenin huzursuzluğunda bunların yeri vardır’ dedi. Şimdi küçük ortağın gemisine bindiler, rotayı da Perinçek’in eline verdiler.”

“Bizim rotamızı millet belirliyor”

“Biz; demokrasiyi yok sayan, şahsi bekalarını bu milletin çıkarlarının üstünde gören, ülkeyi şiddet sarmalına sokan, çetelerle iş tutan, sokak ortasında siyasetçileri, gazetecileri döven vesayet odaklarıyla, 28 Şubatçılarla hiçbir zaman ayni gemiye binmedik. Binmeyeceğiz.

Bizim rotamız; insan haklarından, özgürlüklerden, demokrasiden ve atılımdan şaşmıyor. Bizim rotamızı milletimiz belirliyor” diye konuştu. Faaliyet ve mali raporların okunmasının arından kongreye geçildi. Tek lise halinde girilen kongrede kurucu İl Başkanı İbrahim Piruzbeyoğlu, tekrardan DEVA Partisi Hakkari İl Başkanlığına seçildi.

Kongrenin ardından Babacan ve beraberindekiler DEVA Partisi Hakkari İl Teşkilatının büro açılışına katıldı.

Babacan daha sonra çarşı esnafını ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını diledi. 

Başkan Yardımcısı Erhan Korkmaz ise, ilgiden dolayı Hakkari halkına teşekkür ederek, Genel Başkanlarını karşılamaya gelen herkese teşekkür etti.

Kongreye; DEVA Partisi Genel Merkez Kurulu üyeleri, Batman, Van, Bitlis İl Başkanları, CHP İl Başkanı Nazım Demir, İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Kanaat önderi Orhan Piruzbeyoğlu ve yüzlerce partili katıldı. 

babacan-hakkaride.jpg

2-623.jpg1-577.jpg2-629.jpg3-490.jpg4-276.jpg1-573.jpg

Bu haber toplam 5412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim