• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Başbakan halka seslendi

Başbakan halka seslendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşısında küçük bir halk kitlesi görünce çileden çıkarak BDP'ye yüklendi. Açtı ağzını yumdu gözünü..

Haber: M. Sallih Akkuş-Feyzullah Taş-Ahmet Kavak-Savaş Taş-Yücel Timur-Şerife Kaya

video-galeri.20110226132810.gif

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin daha önce yaşanan inkar, red ve asimilasyona bir daha geri dönmeyeceğini belirterek "Bu ülke toprakları hepimizindir, burada ameliyat yaptırmayız" dedi.

Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Erdoğan, valilik ziyaretinin ardından Konak Caddesi üzerinde partisi tarafından düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, konuşmasına, "Bizim aramızda birbirimize karşı vefa var, hamdolsun edep var, mürüvvet var. Biz birbirimize muhabbetle sarılmalıyız. Allah bu muhabbetimizi artırsın" diye başladı. Büyük şair Necip Fazıl Kısakürek'in Seyyid Taha Hazretlerini ziyaretinin ardından yazdığı, 'Şemdinli dağlarının içtim nur çeşmesinden/Kurtuldum akrebim ruhumu deşmesinden' şiirini okuyan Erdoğan, "Daha önce 5 defa Hakkari'ye geldik, bazı seçim çalışmalarını buradan başlattık. Biz hesabi değil, hasbiyiz. Şiddete, nefrete değil samimiyet diline teslim olmuş partiyiz" dedi.

"KEPENK KAPATMA DEĞİL, KAPATTIRMA EYLEMİ"
Esnafın kepenk kapatmasına, 'Kepenk kapatma eylemi' denildiğini ancak bunun adının 'Kepenk kapattırma eylemi' olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Tehdit ederek, belediye eli ile dehşet saçarak buna 'kapatma' diyemezsiniz. Bu açık ve net olarak kapattırma eylemidir. Bu insanların ticaret hürriyetine engel olmaktır. Siz hangi dürüstlükten, hangi hak ve özgürlükten konuşuyorsunuz? Hakkari'nin sokaklarında yürürken insanlığımdan utanıyorum. Bu nasıl yerel yönetim? Burada altyapı yok. Var mı Allah aşkına? Gönderdiğimiz paralar nereye gidiyor?" diye konuştu.

"MOLOTOFKOKTEYLİ İLE TAŞLA HANGİ MESELEYE ÇÖZÜM GETİRİLDİ?"
Kendilerinin halka yalan söylemediğini ve söylemeyeceğini, taviz vermeyeceklerini belirten Erdoğan, "Biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz, onlar ideolojik siyaset yapıyorlar. Biz teslim olmadık ve amansız çetelerle mücadele ettik. Sadece çetelere hesap sormuyoruz, inkar politikası ile faili meçhullerle mücadele ediyoruz. Daha önce Kürtçe müzik kasetleri gizlice dinleniyordu. Hakkari'de Ahmed-i Hani'nin adı bile anılmıyordu. Yasak olan Mem u Zin kitabını Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak biz bastırdık. Analar
yavruları ile Kürtçe konuşamıyordu ama şimdi böyle bir sorun yok. 'Ülke bölünür, huzur bozulur' dediler, bize hakaret ettiler. Kardeşlik de bozulmadı, yüceldi, muhabbet de arttı. Bunu kim yaptı? Biz yaptık, biz başardık. Daha da ileri gideceğiz. Onlar şiddetten başka bir şey vermediler. Acı, yoksulluktan başka bir şey getirmediler. Bu şiddet politikası kime yarıyor, kimin ekmeğine yağ sürüyor? Başınızı iki elinizin arasına alın lütfen. Hizmet verecek kim ise oyunuzu ona veriniz. Tehditmiş. Oy namustur, şereftir.

Korkunun ecele faydası yoktur. Biz bu mücadeleyi vereceksek hep beraber vereceğiz. Molotofkokteyli ile taşla hangi meseleye çözüm getirildi? Çocukların eline motolofkokteyli tutturanlar, dükkanları, otobüsleri, araçları ateşe verenler tarihe de millete de bunun hesabını veremez. Bunlar tamamen istismar siyasetidir. Hep beraber bunun önünü keseceğiz. Biz samimiyetle yeni bir süreç başlattık. Bu süreci sabote etmek için CHP, MHP, BDP birlikte çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKE TOPRAKLARI HEPİMİZİN, BURADA AMELİYAT YAPTIRMAYIZ"
Erdoğan, Van'da 1940'lı yıllarına, CHP dönemine ait 5 belge açıkladığını hatırlattı. Bunların yaşanan acının, inkar politikalarının belgeleri olduğunu, ülkeye artık inkar, ret ve asimilasyonun bir daha geri dönmeyeceğini anlatan Erdoğan, "Bu ülkede Türk'ün sorunu nasıl benim sorunumsa Kürt kardeşimin sorunu da benim sorunumdur. Bu bayrağın rengi niçin birilerini rahatsız ediyor? Bu ülke toprakları hepimizin, burada ameliyat yaptırmayız, yaptırtmayız. Yapmak isteyenler avuçlarını yalar. 74 milyon olarak bu ülke hepimizindir. İsminde barış ve demokrasi olan BDP, CHP ile bir olup bütün ilkelerini çiğniyor, kendi kendileriyle çelişiyorlar, kendi kendilerini inkar ediyorlar. Buradaki halkı niçin serbest bırakmıyorlar? Çünkü kendilerine inanmıyorlar. Bunlar Kürt kardeşimin temsilcisi değil, istismarcılarıdır. Halkı seven, halka hizmet eder. Hakkari halkı artık gerçeği görmelidir. Kardeşlerim bu şiddet politikasını sorgulamalı, analar evlatlarına sahip çıkmalı, onları dağdan geri çağırmalıdır. Fikir özgürlüğü
olduğu için bunun önünde bir engel, kısıtlama yoktur" açıklamasını yaptı.

"TERÖR VARSA BUNLARA OY VARDIR"
Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Kandan beslenenin Allah belasını versin" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Bunu hangi yüzle söylüyorsun? Hakkari halkı elini kolunu sallaya sallaya gezemiyorsa bunun sorumlusu sizsiniz. Böyle bir günde esnafa kepenk kapattırıyorsanız bunun sebebini başkasında aramayın, sizsiniz. Üç gün kendilerine göre yas ilan edip kepenk kapattılar. Dünyasının neresinde var bu? Kalkıp bir hoca efendiyi şehit ediyorlar, ailesini bırakmıyor, hala tehdit ediyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır? Terör bunların beslendiği tek yerdir. Terör varsa bunlara oy vardır. Çünkü PKK da onları besliyor. Kendilerine parlamentoda söyledim, 'Gelip yürekliyseniz PKK'yı terör örgütü ilan edin' dedim, demediler. Ölüm haktır ve insan bir defa ölür. Bizim inancımıza göre ölüm son değil, bir başlangıçtır" diye konuştu.

"HAKKARİ BELEDİYESİ'NE 13,5, YÜKSEKOVA BELEDİYESİ'NE İSE 18 TRİLYON PAY GÖNDERDİK"
Hakkari'de yapılan sağlık, eğitim ve altyapı hizmetlerini anlatan ve iktidarları öncesi ile rakamlarla kıyaslayan Erdoğan, halkı tehditlere karşı dik durmaya davet etti. Geçen yıl Hakkari Belediyesi'ne 13,5 trilyon, Yüksekova Belediyesi'ne de 18 trilyon pay gönderdiklerini, birçok hizmeti belediyenin görevi olmasına rağmen kendilerinin yaptığını anlatan Erdoğan, "Buraya 4 çöp kamyonu gönderdik. Buna rağmen Hakkari çöpe mahkum ediliyor, çöp toplanmıyor. Halka layık görülen hizmet bu mu? Hakkari halkı toza, çamura layık mı?" dedi.

Erdoğan'ın konuşması sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Mitingi alanını gören binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Miting sırasında kalabalık arasında bir kişi gözaltına alındı.

Bu haber toplam 5683 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim